Головна Новини Бізнес економіка "Укрзалізниця" виплатила банку країни-агресора $ 131 млн - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Укрзалізниця" виплатила банку країни-агресора $ 131 млн - ЗМІ

Для виплати боргу перед банком країни-агресора збиткова державна компанія спеціально випустила п'ятирічні євробонди

3 серпня 2021, 14:33
Поділіться публікацією:

"Укрзалізниця" виплатила "Ощадбанку Росії" понад сто мільйонів доларів. Про це повідомляє видання "УНІАН".

"Укрзалізниця" виплатила банку країни-агресора $ 131 млн - ЗМІ

Укрзалізниця виплатила Ощадбанку Росії 131 млн доларів. Фото з відкритих джерел

Залізничний оператор погасив зобов'язання перед АТ "Ощадбанк" на суму 131 млн доларів, попри кризовий стан і потенційну можливість реструктуризації або судового оскарження боргів.

Як повідомляють журналісти видання "УНІАН", для виплати боргу перед банком країни-агресора збиткова державна компанія спеціально випустила п'ятирічні євробонди.

Відзначається, що 27 квітня 2021 року Наглядова рада АТ "Укрзалізниця", зібраний на засіданні, під керівництвом глави Шевки Аджунера погодив залучення єврооблігацій в розмірі 300 млн доларів під 7,9 відсотка. В отриманій членами ради презентації з метою залучення зовнішнього фінансування вказувалося: "погашення заборгованості за існуючими кредитами / позиками та поповнення оборотних коштів". До цього числа входили та заборгованості та перед Ощадбанком Росії.

За попередніми даними, Укрзалізниця не змогла або просто не захотіла провести переговори про реструктуризацію свого боргу або викупу її з дисконтом. Варто відзначити, що так зробили все держкомпанії, у яких були борги перед дочірнім підприємством банку РФ, після початку війни, передає "УНІАН".

За даними видання, під час презентації голова Наглядової ради Шевка Анджунер заявив, що він і в.о. голови правління "Укрзалізниці" погодили дане рішення з прем'єр-міністром України Денисом Шмигаль.

На початку травня 2021 Міністерство фінансів України надало схвалення угоди, про що було особисто повідомлено прем'єр-міністру. І це не перший транш, який перерахувала Укрзалізниця банку країни-агресора. Виплата боргів російському банку стала вже системною практикою компанії та Івана Юрика — в грудні 2020 року компанія погасила свій гривневий борг перед "Ощадбанком" у розмірі 175 млн грн. І це при тому, що компанія вже третій рік поспіль перебуває в критичному фінансово-економічному стані.

Також зазначається, що погашення боргу перед "Ощадбанком" відбулося напередодні рішення РНБО щодо кризової ситуації та надання доручення Денису Шмигаль про необхідність введення в компанію тимчасового управління.

Нагадаємо, раніше політолог Олексій Голобуцький розповів про те, що насправді може стояти за п'ятничним рішенням РНБО, стосовно Укрзалізниці. За словами експерта, держкомпанією зацікавилися, як тільки у неї почали рости міжнародний кредитні рейтинги. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що РНБО пропонує в електронних деклараціях вказувати наявність громадянства іншої країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Сташинский

3 серпня 2021, 14:14

выплатили "агрессору"? Ну, на то он и "агрессор", чтобы терпилы боялись))


Новини