Головна Новини Бізнес економіка "Укрзалізниця" змінює правила: раціональність дій понад усе
commentss НОВИНИ Всі новини

"Укрзалізниця" змінює правила: раціональність дій понад усе

Українці очікують, що польська сторона приєднається до модернізації

5 лютого 2022, 21:45
Поділіться публікацією:

З четверга, 10 лютого цього року, "Укрзалізниця" має намір відкрити транзит для російських вантажів до Польщі, який було зупинено наприкінці січня.

"Укрзалізниця" змінює правила: раціональність дій понад усе

"Укрзалізниця" - фото із відкритих джерел

Як повідомляє Перший діловий канал, заборона на перевезення транзитних вантажів буде скасована завдяки злагодженій оперативній роботі залізниць Польщі та України. Так, зокрема, польська сторона поліпшила прийом поїздів, які прямують з України на стику Ізов-Грубешів, що підвищило щоденний обмін.

"Обмін піднявся і в окремі дні досягав 10 поїздів. Цих показників достатньо для ритмічних перевезень між країнами без скупчення вагонів на кордоні. Раніше цей показник досягав максимум 8-9 поїздів, а іноді 7 поїздів на добу", – кажуть в українській компанії.

Окрім того, залізниця працює над збільшенням пропускної спроможності залізничної інфраструктури у бік Польщі, триває електрифікація ділянки Ковель – Ізов – Держкордон. Все це планують довести до логічного кінця до липня цього року.

В "Укрзалізниці" очікують, що польська сторона приєднається до модернізації цього напрямку, електрифікувавши ділянку Держкордон — Грубешів у 1,5 км на своїй території.

Нагадаємо, керівництво "Укрзалізниці" звинувачують у екологічній катастрофі у зв’язку з масовим забрудненням територій підприємства. Все це сталося через службову недбалість та корупцію, сказано у депутатському зверненні народного депутата.

Також, понад мільярд гривень недоотримала Укрзалізниця у 2021 році через довгострокові контракти з компанією "Метінвест-Шиппінг", що входить до холдингу СКМ. Такого висновку дійшла тимчасово слідча комісія Верховної Ради.

Як повідомляв інформаційний портал "Коментарії", названо причини погіршення прогнозу рейтингу України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини