Головна Новини Бізнес економіка "Увесь закордон з нас сміється": російський пропагандист шокований падінням рубля
commentss НОВИНИ Всі новини

"Увесь закордон з нас сміється": російський пропагандист шокований падінням рубля

Курс російського рубля щодо американського долара наближається до позначки 100:1

10 серпня 2023, 18:55
Поділіться публікацією:

Російський пропагандист Володимир Соловйов у прямому ефірі своєї передачі накинувся з критикою на керівництво російського Центробанку через падіння курсу російського рубля. Його курс наближається до психологічної позначки 100 рублів за один долар. Про це повідомляють "Коментарі".

"Увесь закордон з нас сміється": російський пропагандист шокований падінням рубля

Соловйов в шоці

"У мене питання до всіх депутатів Державної Думи, членів Ради Федерації. Скажіть, будь ласка, а не помічаєте, який у нас зараз курс у країні? Скажіть, будь ласка, ви хоча б один запит до ЦБ (Центральний банк – ред) відправили? Щоб ці люди прийшли і пояснили публічно країні, що відбувається. Що такого трапилося, що такий курс. Адже це призведе до зростання інфляції, до зростання споживчих цін. При цьому пік випаде на час виборчої кампанії, — заявив Володимир Соловйов. — Якого хріну курс так скаче, що над нами увесь закордон тепер сміється, що одна з трьох найслабших валют — рубль".

Нагадаємо, що після нападу Росії на Україну західні країни запровадили проти РФ низку санкцій, які у довгостроковій перспективі боляче б'ють по російській економіці. Зокрема, ЄС практично повністю відмовився від російського газу, а на нафту з РФ запроваджено цінову "стелю". Внаслідок цього в РФ скоротилося надходження валюти. З іншого боку, для закупівлі іноземних товарів, зокрема необхідних для війни проти України, Росії необхідна валюта. Ця диспропорція викликає підвищений попит на долар і падіння курсу рубля.

Крім того, російська влада не може скористатися своїми валютними запасами в банках західних країн, оскільки вони заморожені після нападу РФ на Україну. На ослаблення рубля також грає виведення капіталу російськими та іноземними компаніями.

Тим часом, Данилов прокоментував можливість проведення виборів під час війни.

МВФ склав рейтинг найгірших економік світу за рівнем падіння ВВП.

А експерти пояснили, чому під Куп'янськом розпочалася обов'язкова евакуація.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 серпня 2023, 19:29

Ти диви, як юдей Соловйов розпалився. Його треба замість Путина обрати - порядок наведе. Ми вже обрали потешного, отримали вирок всій Україні. На Московії можуть пропагандиста обрати, якщо клоунів нема.


Новини