Головна Новини Бізнес економіка В грудні ціни підскочать: що подорожчає найбільше до свят
commentss НОВИНИ Всі новини

В грудні ціни підскочать: що подорожчає найбільше до свят

В середньому ціни зростуть приблизно на 20%

26 листопада 2021, 20:50
Поділіться публікацією:

Цінники на продуктах в останній місяць року в нашій країні поповзуть вверх. Фахівці роблять прогноз щодо здорожчання  не лише  товарів, на які є попит перед новорічними святами. Вони кажуть, що підвищиться ціна на чимало позицій, які входять  в продуктовий кошик наших співвітчизників. Про це інформували під час програми "Сніданок 1+1".

В грудні ціни підскочать: що подорожчає найбільше до свят

Ціни на продукти зростуть (фото з відкритих джерел)

 Як переконують експерти ринкового середовища, грудневі ціни злетять в середньому на 16-20%. Найперше, підуть вгору цінники на м’ясній продукції та овочах.

 Найбільш вживані овочі, як помідори, перець, огірки будуть вартувати на 20%  більше, так само стануть дорожчими овочі так званого борщового набору – буряк, капуста та морква.

 Рекордсменом з подорожчання стане українська цибуля. Гості медійників повідомили, що  ціна на неї виросте у 2,5 раза порівняно з аналогічною ціною в минулому році.

 Нічого втішного не озвучили вони щодо цін на м'ясо.Свинина, яку беруть українці до свят, стане вартіснішою на 20 %, курятина злетить вверх на 10%.

 Зокрема, економіст Олег Пендзін, відповідаючи на питання, зазначив, що всі складники так званого національного борщового  набору піднімуться в ціні на третину.

 За його словами, різниця в літніх та зимових цінах  на ці складники для борщу  становить 40-50%. Тому до завершення року  вони виростуть на 20-30%.

 Олег Пендзін попередив, що стануть вартіснішими навіть самі дешеві харчі, бо їх купує переважна більшість наших громадян.

 І ще одна новація збільшення мінімалки на 500 грн. Фахівець резюмував, що виробники будуть добавляти підвищення мінімалки у свої виробничі витрати та новий завіз товарів і продуктів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те,  як змінилися ціни на продовольчі товари в Україні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини