Головна Новини Бізнес Агро Як змінилися ціни на продовольчі товари в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Як змінилися ціни на продовольчі товари в Україні

Рекордсменом зміни вартості стала картопля

26 листопада 2021, 15:34
Поділіться публікацією:

Експерти Українського клубу аграрного бізнесу проаналізували динаміку цін на продовольчі товари в Україні за два тижні. Результати оприлюднені на сторінці УКАБ у Facebook.

Як змінилися ціни на продовольчі товари в Україні

Як змінилися ціни на продовольчі товари в Україні - фото з відкритих джерел

Фахівці зазначили, що рекордсменом зміни вартості стала картопля. Станом на 25 листопада середня ціна за кілограм овочів становила 7,28 гривень. Цей показник на 16% вищий, ніж два тижні тому. В УКАБ зміни цін пов'язують із настанням заморозків.

Разом із картоплею зростає вартість та інших овочів. Наприклад, буряк зараз коштує 10,90 гривень, а капуста — 7,31 гривень за кілограм, що на 13% і 7% відповідно вище за показник двотижневої давнини. У цьому випадку, наголошують в УКАБ, відіграє роль фактор сезонності, коли вартість овочів починає підвищуватися восени та продовжує до нових урожаїв.

Також підскочила і ціна на помідори у зв'язку з тим, що на прилавках почали з'являтися тепличні або імпортовані овочі. Середня ціна томатів зараз становить 42,33 гривні за кілограм. Це на 11% більше, ніж вартість два тижні тому.

При цьому фахівці відзначають зниження цін на яблука у зв'язку із добрим урожаєм. А також здешевлення гречаної крупи — зараз її ціна на 4% нижча, ніж два тижні тому, і становить 47,17 гривень за кілограм.

В УКАБ зазначають, що серед продукції галузі тваринництва найбільше зростання вартості показує курятина, яка за два тижні зросла на 4%. Про причини подорожчання ви можете прочитати у матеріалі порталу.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що Україна збільшує імпорт продуктів із інших країн. Цього сезону особливу увагу привернули м'ясо, сир та тепличні овочі. Причому огірки привозять до нашої країни з Росії, а сири, свинину та сало з країн Європи. Про причини читайте у нашому матеріалі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини