Головна Новини Бізнес економіка «В грудні очікування були оптимістичнішими»: міністр фінансів про транш МВФ для України
commentss НОВИНИ Всі новини

«В грудні очікування були оптимістичнішими»: міністр фінансів про транш МВФ для України

Наприкінці 2020 року співпраця із МВФ здавалася українській стороні легшою

3 березня 2021, 20:49
Поділіться публікацією:

Український уряд плідно та детально працює над виконанням необхідних вимог Міжнародного валютного фонду та займається реформацією окремих документів щодо отримання траншу. Специфіку роботи очолюваної установи пояснив міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв’ю "Сегодня".

«В грудні очікування були оптимістичнішими»: міністр фінансів про транш МВФ для України

У Мінфіні обіцяють домовитися із МВФ щодо траншу. Фото із відкритих джерел

За словами посадовця, українцям не варто переживати про можливий вплив тимчасової відсутності грошей МВФ на будь-які соцвиплати. Як пояснює Марченко, державний бюджет витримає навіть подібні випробування, тим більше, що перші два зимових місяці демонструють перевиконання бюджету по доходах. Кошти валютого фонду потрібні владі для розрахунку із іншими, попередніми зовнішніми запозиченнями.

Політик додав, що, незважаючи на будь-які чутки, співпраця із Фондом продовжується. Партнери потребують виконання конкретних дій, над чим Україна ретельно працює.

"Мова йде про переформатування діючої програми щодо оцінок і зобов'язань, — пояснює Сергій Марченко. — Потрібно почати працювати над текстом Меморандуму і отримати Staff-Level Agreement – схвалену угоду на рівні персоналу".

«В грудні очікування були оптимістичнішими»: міністр фінансів про транш МВФ для України - фото 2

Після цього, говорить міністр, слід продовжувати виконувати вимоги МВФ, що дозволить зрештою Україні отримати необхідні кошти. При цьому Марченко не боїться зізнатися, що реальність дещо відрізняється від очікувань. При чому в грудні українська сторона була більше сповнена оптимізму.

"Тоді було менше питань, які потребують рішень. Сьогодні у зв'язку з ситуацією на енергетичних ринках виникли додаткові аспекти, які вимагають узгодження з місією МВФ", — зазначив очільник Мінфіну.

Конкретної дати надання траншу Міжнародним фондом Марченко поки не озвучує. Але запевнює, що час обов’язково буде зазначений у оновленому меморандумі про співпрацю України та МВФ. Поки документ знаходиться в плані розробки щодо багатьох питань, але політик гадає, що все складеться для держави найкращим чином.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" спілкувалися із експертами, котрі пояснили, як Україна зможе впоратися без чергового грошового "вливання" від МВФ.

Також на порталі знайдеться позиція президента Володимира Зеленського стосовно ненадання Фондом чергового траншу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини