Головна Новини Бізнес економіка В НБУ розповіли, скільки коштів зібрано на армію
commentss НОВИНИ Всі новини

В НБУ розповіли, скільки коштів зібрано на армію

Нацбанк розповів про суму надходжень на спецрахунки для потреб оборони та гуманітарних цілей

11 березня 2022, 14:43
Поділіться публікацією:

За даними НБУ, станом на 11 березня 2022 року на спецрахунку для потреб оборони держави зібрано 11,3 млрд гривень. Повідомляється, що кошти перераховували фізичні та юридичні особи з України, США, Великобританії, Польщі, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Чехії, Китаю, Франції, Канади та ще багатьох країн світу.

В НБУ розповіли, скільки коштів зібрано на армію

Фото ілюстративне / Pixabay

Майже 3,3 млрд грн у еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті (долари США,  євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, японські єни, швейцарські франки, польські злоті, австралійські долари).

Національний банк перерахував на потреби українських військових майже 10,2 млрд грн. Кошти отримали: Національна гвардія України – (950 млн грн); Національна поліція України (1 650 млн грн); Міністерство оборони України (7 171,3 млн грн); Державна прикордонна служба – всього 420 млн грн. На спецрахунку ще залишилося майже 1,14 млрд грн. Допомоги Українській Армії можна тут.

Також було відкрито спеціальний рахунок для гуманітарних потреб та допомоги внутрішньо переміщеним особам, громадянам в населених пунктах на лінії фронту. На рахунку Міністерства соціальної політики наявно 194 млн грн в еквіваленті, понад 77 млн грн було перераховано від іноземних фізичних та юридичних осіб в доларах США, євро, фунтах. Розпорядник коштів з рахунку для гуманітарних цілей — Міністерство соціальної політики України. Допомогти громадянам можна тут.

Як повідомляв портал, Росія завдала значних збитків українській інфраструктурі — на суму в на 119 млрд доларів. Таку заяву зробив перший заступник міністра економіки Денис Кудін в ефірі телеканалу "Рада".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/nbu_ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини