Головна Новини Бізнес економіка У "Слузі народу" розповіли, навіщо Україні Бюро економічної безпеки (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У "Слузі народу" розповіли, навіщо Україні Бюро економічної безпеки (ВІДЕО)

За словами депутатки Гришиної, країні потрібен єдиний орган, який розслідуватиме економічні злочини

20 серпня 2021, 13:12
Поділіться публікацією:

Українська влада закінчує останні приготування до повноцінного запуску нового державного органу, який буде функціонувати на економічному терені. Мова про Бюро економічної безпеки (БЕБ). За словами нардепа від "Слуги народу" Юлії Гришиної, Україні потрібен єдиний орган, який забере повноваження у багатьох інших правоохоронних установ.

У "Слузі народу" розповіли, навіщо Україні Бюро економічної безпеки (ВІДЕО)

Нардеп Гришина пояснила, навіщо Україні Бюро економічної безпеки. Колаж: "Коментарі"

Про це політик заявила в одному з ефірів телеканалу "Україна 24". Гришина вважає, що багато років в Україні була повна плутанина з тим, хто зобов'язаний займатися розслідуванням наслідків різних економічних злочинів.

"Роками в країні була ціла система правоохоронних органів, кожен із яких мав повноваження боротися з економічною злочинністю і кожен із яких "кошмарив" бізнес як тільки міг", — поділилася своїм обуренням народний депутат.

На її думку, БЕБ стане тим органом, який буде вести розслідування всіх подібних справ, при цьому не маючи провідної функції "покарання". Замість цього, каже Юлія Гришина, співробітники Бюро координуватимуть роботу бізнесу, допомагатимуть і підказуватимуть.

Також політик повідомила, що відділ Служби безпеки України, який також відповідальний за роботу в сфері економічних злочинів, буде не скорочено, а переведено на баланс новоствореного БЕБ. За її словами, це пов'язано із майбутньою глобальною реформою СБУ.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, хто з чиновників міг отримати можливість зайняти найвищу посаду в Бюро. Імена кандидатів шукайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, як, на думку експертів, створення і функціонування Бюро економічної безпеки в цілому позначиться на житті в українській державі. Про плюси та мінуси подібної ініціативи читайте в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини