Головна Новини Бізнес економіка В Україні через нестачу цукру значно подорожчали кондитерські вироби
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні через нестачу цукру значно подорожчали кондитерські вироби

Виробники звернулися до президента з відкритим листом

8 липня 2021, 22:35
Поділіться публікацією:

В Україні через поганий урожай цукрових буряків у 2020 році споживачі ринку відчули брак солодкого піску. На початку цього року через дорогий цукор подорожчала кондитерка. Саме такі причини вказують у своєму листі до президента Зеленськогт представники Об'єднання виробників харчових продуктів. Вони написали главі держави відкритого листа, де розповіли про ситуацію на ринку, пише УНІАН.

В Україні через нестачу цукру значно подорожчали кондитерські вироби

Кондитерські вироби (фото з відкритих джерел)

"Шокові ціни на цукор стали занадто високими для кондитерів, тому що цукор — важливий складник усіх солодощів. У результаті ціни на українську продукцію тільки за перший квартал поточного року зросли на 15-20%", — йдеться в заяві.

У повідомленні зазначено, що підвищення цін не компенсувало втрат українських виробників. Адже значна частина галузі працює в мінус. На тлі цієї ситуації в Україні збільшився імпорт солодощів з країн ЄС.

"Карамель і цукрове печиво стало дешевше виробляти в Європі, тому маємо рекордне зростання імпорту солодощів в Україну", — зазначають виробники.

Також виробники повідомили президенту, що через дефіцит цукру в Україні постраждали хлібопекарські підприємства. Вони на 200 млн грн збільшили свої витрати на закупівлю цукру. Страждають виробники безалкогольних напоїв, оскільки теж використовують багато цукру.

Через таку ситуацію на ринку кілька асоціацій, зокрема "Укркондпром", "Всеукраїнська асоціація пекарів", Союз українських підприємців та інші звернулися до Верховної Ради України з проханням тимчасово скасувати ввізне мито на імпортований цукор. За їх словами, відновити мито можна після нового урожаю у вересні-жовтні поточного року.

Міністерство економіки розробило законопроєкт у квітні 2021 року для тимчасового призупинення імпортних мит на цукор. Але поки парламентарії не розглянули його в Раді.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що в Україні різко почали падати ціни на вишню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

вано

8 липня 2021, 21:53

какой сахар .некогда.землю надо дерибанить


Новини