Головна Новини Бізнес економіка В Україні підвищать пенсії: коли і скільки додадуть
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні підвищать пенсії: коли і скільки додадуть

Найближчим часом українських пенсіонерів чекає індексація виплат

29 січня 2021, 18:05 comments1102
Поділіться публікацією:

Пенсії в Україні в 2021 році хочуть підвищити в кілька разів. Незабаром українців чекає індексація виплат, а також окремі категорії отримають доплати. Про це заявила народний депутат Євгена Кравчук в ефірі телеканалу "Україна 24".

В Україні підвищать пенсії: коли і скільки додадуть

Пенсії в Україні в 2021. Фото: ukraina24

Повідомляється, що індексацію хочуть провести в березні цього року.

"Індексація пенсій обов'язкове щорічно, але тепер для планування люди будуть розуміти, що 1 березня буде індексована пенсія. У цьому році — близько 11%. Також треба вирівняти несправедливість по відношенню до людей, яким давно не піднімали пенсії. Це ті, хто отримують мінімальну пенсію. На жаль, 2200 — це ще не є мінімальною пенсією. Люди, особливо старшого віку, яким 80, отримують ще менше", — пояснила Кравчук.

Народний депутат додала, що у Верховній Раді ввели додаткові доплати до пенсій. Кожен пенсіонер 80+ отримує 500 гривень надбавки до пенсії, починаючи з минулого року. А вже з липня надбавки в розмірі 400 гривень почнуть отримувати ті, кому 75-80 років. Пенсіонери, які живуть самі, зможуть отримувати додатково 800 гривень до пенсії. Кравчук повідомила, що законопроект вже узгоджений.

Як повідомляло видання "Коментарі", яку пенсію хочуть отримувати українці. Компанією Research & Branding Group було проведено опитування, яке показало, що бажаний рівень пенсії для українців становить 11 359 гривень. А ця цифра в 3,3 рази більше, ніж зафіксований Пенсійним фондом України середній рівень пенсії на жовтень цього року.
Творці даного опитування поділилися, що відповіді учасників досить різні. Наприклад, якщо мінімальна пенсія, на яку згодні українці, становить 2 тисячі гривень, то максимальне значення сягає 70 тисяч гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дан

30 січня 2021, 00:05

ИЗ РАЗГОВОРА:" Дядьку, чому у нас пенсiї по 80 долярiв, а зарплатнi по 250 доляр? - Мовчи! Так треба, ти що не знав, що ми вже не раби?"


Новини