Головна Новини Бізнес економіка В Україні підвищать пенсію: коли й у кого зростуть виплати
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні підвищать пенсію: коли й у кого зростуть виплати

Підвищення пенсій торкнеться не всіх пенсіонерів

19 травня 2021, 09:55
Поділіться публікацією:

З 1 липня на українців чекає підвищення пенсій на 40%. Такою інформацією поділилися в Мінсоцполітики, розповіли в телепередачі "Сніданок з 1 + 1".

В Україні підвищать пенсію: коли й у кого зростуть виплати

В Україні підвищать пенсію: коли й у кого зростуть виплати - фото: 24 Канал

Однак збільшення пенсійних виплат торкнеться не всіх громадян. Надбавку у розмірі сто гривень отримають пенсіонери, яких у 2020 році не торкнулася індексація, а це майже 500 тис. осіб.

"Ми знаємо цю категорію людей. Коли робили індексацію з березня для 8 млн людей, я знала, що ще півмільйона ось таких людей. Ми для них також визначили щомісячну доплату по 100 гривень", — розповіла очільниця міністерства соціальної політики Марина Лазебна.

Повідомляється, що в планах у Кабінету міністрів підвищення пенсії до двох тисяч гривень людям, які мають першу групу інвалідності. На 40% можуть зрости виплати ліквідаторам аварії на ЧАЕС з інвалідністю.

Нагадаємо, що виплати українським пенсіонерам в середньому можуть зрости до 7 тисяч гривень. Такими амбітними планами під час наради у президента Володимира Зеленського поділилася голова Мінсоцполітики Марина Лазебна. З огляду на досить низькі соціальні виплати багатьом пенсіонерам в цілому, "Коментарі" звернулися до експертів з питанням, наскільки реальними є зміни, і якщо так — то коли їх очікувати.

Раніше портал "Коментарі" писав про те, що стало відомо на скільки в Україні відрізняються пенсії для чоловіків і жінок. Виявилося, що різниця між пенсіями представників чоловічої та жіночої статі істотна. У 2021 році середня пенсія у чоловіків становить 4242,53 гривні. Водночас у жінок — 3031,32 гривні. Виплати відрізняються майже на 30%.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини