Головна Новини Бізнес економіка В Україні подорожчає алкоголь
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчає алкоголь

Легальні виробники алкоголю в Україні програють в конкуренції з нелегальними

14 вересня 2021, 18:59
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

В Україні незабаром зміняться мінімальні роздрібні ціни на спиртні напої. Про це повідомляє видання AgroNews, посилаючись на заяву Міністерства економіки.

В Україні подорожчає алкоголь

В Україні піднімуть ціни на алкогольні напої. Фото з відкритих джерел

Так, Мінекономіки розробило проект постанови про затвердження нових мінімальних цін на алкогольні напої в Україні. Він був відправлений на узгодження.

Дана пропозиція Міністерства направлено на детінізацію ринку. Крім того, дана пропозиція направлено і на розвиток реального сектора економіки.

Повідомляється, що зараз помітно подорожчала сировина і матеріали, а легальні виробники спиртного не можуть підняти ціни без актуалізації МРЦ. Це пояснюється тим, що вони програють в конкуренції з нелегальними виробниками алкоголю в країні. Вони, в свою чергу, продають спиртні напої за мінімальною ціною, адже беруть сировину з нелегального ринку.

До слова, згідно з останніми даними Держстату, ціни на алкоголь за останній час стали трохи вище. Зараз пляшка вина (0,75 л) обійдеться в середньому в 70,19 гривень. За місяць ціна на вино піднялася на практично на 80 копійок. Пиво вітчизняних марок буде в середньому коштувати покупцеві 18,84 за 0,5 л. Середня ціна 0,5 л горілки коштує в країні зараз 93,70 грн.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Україні дорожчають популярні овочі. Фермери прокоментували зміни цін і розповіли, чи є вони прийнятними. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що ціни на гречку в Україні можуть значно вирости. Нова вартість продукту буде залежати від декількох факторів. Серед них є також і фінансові можливості власників гречки. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини