Головна Новини Бізнес економіка В Україні подорожчає автогаз: скільки доведеться платити
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчає автогаз: скільки доведеться платити

Експерти розповіли, наскільки підніметься ціна на автомобільний газ в лютому

5 лютого 2021, 13:36
Поділіться публікацією:

У лютому поточного року в Україні очікується підвищення вартості на автогаз. Тільки за минулу добу паливо подорожчало на 23 копійки. Наскільки ж незабаром підніметься ціна, розповів сайт UBR.ua.

В Україні подорожчає автогаз: скільки доведеться платити

В Україні дорожчає автогаз - фото: з відкритих джерел

Так, за інформацією джерела, за минулу добу ціна на автогаз стала вище на 23 копійки, піднявшись таким чином до 13,56 гривні за 1 літр. Однак аналітики запевняють, що це далеко не межа. За їх заявою, ціни будуть рости й далі. Однозначно вартість зросте до 15 гривень за літр. Але і після цього є ймовірність, що вартість підвищать приблизно на 60-70 копійок.

На сьогодні дорожче найвища вартість  автомобільного газу — 14 гривень. З 3 на 4 лютого ціна зросла на 24 мережах АЗС. Найдорожчий ЗВГ — на АЗС ОККО і Socar. Ціна за 1 літр становить 14,48 гривні. На WOG 1 літр обійдеться в 14,37. У таких мережах як Паралель і Автопорт за літр автомобільного газу доведеться заплатити, відповідно, 14,25 і 14,20 грн. Найдешевший пропан-бутан сьогоднішній можна купити на АЗС мережі ZOG. Вартість літра — 12,75 грн.  

Аналітики відзначають, що в минулому місяці скачок цін на автогаз стався в Польщі. А вже в лютому вартість змінилася і в Україні. Причиною тому став підвищений попит на продукт з боку нафтохімічної промисловості. Річ у тому, що вона споживає половину всіх обсягів ЗВГ. А під час тривалого періоду стабільних цін на нафту вона використовує його ще більше.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про ціни на нафту і вартості бензину на українських АЗС, роблячи прогноз на 2021 рік. Також сайт інформував про те, що були опубліковані ціни на газ в лютому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини