Головна Новини Бізнес економіка В Україні подорожчає хліб: скільки будуть платити українці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчає хліб: скільки будуть платити українці

До кінця нинішнього року ціни можуть зрости на 10%

15 листопада 2021, 22:45
Поділіться публікацією:

В нашій країні найближчим часом може піднятись вартість хліба – цінники на цей вживаний всіма продукт можуть піднятись на 20 %. Про це інформує "Сьогодні", оприлюднюючи  думки фахівців.

В Україні подорожчає хліб: скільки будуть платити  українці

В Україні подорожчає хліб (фото з відкритих джерел)

 Як наголосив очільник Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дудченко,  вже до завершення 2021 року майбутнє здорожчання підніме ціну на хлібину на 10%. Після нового року відбудеться наступний етап подорожчання. Цінники знову піднімуться на 10%.

Причина росту цін на хлібобулочні вироби – збільшені тарифи на газ для пекарень і  зміна вартості енергоносіїв.

За словами директора хлібокомбінату Юрія Новоставського, вони мусять брати кредити, аби вчасно виплачувати платню своїм працівникам.

 Разом з тим, представник національної спілки пекарів робить попередження, що навіть після подорожчання хліба, якість його погіршиться.

 За  його словами, борошно, з якого випікатимуть вже дорожчий продукт, буде мати понижені  пекарські якості. Хлібина буде не такою пухкою та ароматною, не матиме вже такого смаку. Фахівець пояснює  це  нестачею якісного борошна.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Україні подорожчає популярний овочДиректор з розвитку бізнесу компанії з продажу техніки для зберігання Van Dijk Technics Андрій Марущак зазначив, що за прогнозами, цінник на цибулю в країні стане значно вище після Нового року. До цього вартість овоча буде середньою. 2021 рік став складним для фермерів, оскільки погодні умови буквально псували, а іноді й знищували чималу частину врожаю. Так, наприклад, в кінці літа поточного року овочівники заявили, що більше не хочуть вирощувати буряк, огірки, капусту та моркву.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини