Головна Новини Бізнес економіка В Україні подорожчає хліб: виробники розповіли, на скільки зросте ціна
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчає хліб: виробники розповіли, на скільки зросте ціна

Вартість буханця хліба в Україні зросте на 30 відсотків

29 грудня 2021, 19:10
Поділіться публікацією:

В нашій країні вже швидко має здорожчати  щоденний продукт українців –буханець хліба.  Він підніметься на 30 відсотків. Про це інформують "Українські новини".

В Україні подорожчає хліб: виробники розповіли, на скільки зросте ціна

В Україні подорожчає хліб (фото з відкритих джерел)

Причина здорожчання щоденного національного продукту – це рекордне збільшення цін на голубе паливо для українських хлібокомбінатів та пекарень.

Як зазначив очільник Всеукраїнського об’єднання пекарів Юрій Дученко, аби хлібопекарська галузь не стала банкрутом в час рекордного здорожчання цін на голубе паливо, має піднятись вартість буханця хліба на 30 відсотків.

За його словами, стрімкий злет вартості голубого палива привів до крайньої межі виживання представників переробної та харчової галузі України. Буханець хліба в ціновому еквіваленті завжди був доступним. Але сьогодні перед хлібопекарями стоїть реальний виклик припинення виробничого процесу.

Якщо ще рік тому, на випічку одного духмяного буханця затрачалось газу за собівартістю на 50 коп, то зараз це коштує вже п’ять гривень.

Юрій Дученко резюмував, що, аби уникнути цінового шоку, при домовленостях з мережевими торговими закладами можна було б провести плавне здорожчання хлібобулочної продукції  протягом певного часу. Але  вони переклали на себе функції адміністрування цін і не дають дозволу пекарям, аби ті могли запровадити економічно обґрунтоване здорожчання в розмірі певного відсотку. Мова йшла про здорожчання на 5 відсотків поступово, але тепер хлібопекарні  підійшли до критичної межі і змушені збільшити  ціни  на 30 відсотків.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Кабмін збирається обмежити ціну на газ виробникам хліба.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: ukranews.com/news/824089-dlya-vyzhivaniya-hlebopekarnoj-otrasli-na-fone-rosta-tsen-na-gaz-neobhodimo-povyshenie-tsen-na-hleb?fbclid=IwAR1mcDEXmJ8XDFfLozepI6ZlS6HLhIEHmmJB6M0F061FfTNF3pba74Qu1dM
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

вася

29 грудня 2021, 19:25

а где же тот рекордный урожай???


Новини