Головна Новини Бізнес економіка В Україні подорожчає один із базових продуктів харчування
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчає один із базових продуктів харчування

Експерт зробив прогноз

20 березня 2021, 18:28 comments1781
Поділіться публікацією:

Цього року хліб в Україні значно подорожчає. Ціна продукту може підвищитися на 15-17%. Такий прогноз озвучив член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин "Громадському радіо".

В Україні подорожчає один із базових продуктів харчування

Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що останнім часом в Україні ціна на хліб підвищується на 1,5-2% щомісяця. Тоді як за рік, за прогнозом експерта, хліб стане коштувати на 15-17% дорожче.

Як пояснює Пендзин, причинами такого подорожчання є підвищення цін на продукти, з яких готують хліб. Зокрема на світовому ринку помітно зросла вартість олії та яєць. Справа в тому, що 60% вартості яйця складає комбікорм. Тоді як кукурудза значно подорожчала на світовому ринку. Так, в грудні собівартість яйця сягала 1,7 грн, тоді як зараз – близько 2,6 грн.

За словами експерта, приблизно вдвічі зросла ціна рослинної олії, в тому числі соняшникової. Китай виявляє достатній попит на світовому ринку, тож Україна – виробник олій – також орієнтується на нові ціни. Адже, пояснює Пендзин, ніхто не буде продавати на внутрішньому ринку дешевше, ніж на зовнішньому.

"Є надія, що ажіотаж на світовому ринку вже вщухає. Незабаром ми побачимо стабілізацію", — додав експерт.

Крім того, очікується традиційне, але не значне, за прогнозом, зростання цін на продукти із Великоднього кошика — яйця, молочні продукти та м’ясо.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України продовжує вести діалог з ритейлерами і представниками торговельних мереж щодо регулювання цін на різні групи товарів, перш за все на продукти харчування. "Коментарі" розбиралися разом з експертами, що відбувається з цінами і яких змін варто очікувати найближчим часом.

Як повідомлялося раніше, бензин і дизпаливо дорожчають в Україні. Експерт спрогнозував, на скільки зростуть ціни на українських АЗС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

василий

20 березня 2021, 19:40

А когда в Украине будет ориентация на мировые цены на зарплату и пенсию? И когда наконец население объявит бойкот постоянному росту цен на продукты питания и перестанет их покупать по неадекватным ценам? Цены в Украине на продукты уже больше чем в Европе , а зарплаты смешные ( кроме чиновников).

Василий

20 березня 2021, 19:18

В течении полутора лет шли составы с зерном в ильичёвский порт и зерно круглые сутки перегружали в суда и вывозили из УКРАИНЫ жыдовско-украинские БАРЫГИ возглавляемые ШМЫГАЛЁМ и соратниками.Поэтому хлеб по доражал.ЖЫДОВНЯ готовит ГОЛОДОМОР украинскому народу. НЕ СЛАВА УКРАИНЕ-ГЕРОЯМ СЛАВА...

нугзар

20 березня 2021, 19:17

Господь, украинские зерно, уголь, руда уже давно не принадлежат украинцам. Например, хлеб делается из импортируемого из России фуражного зерна, а все импортное в Украине постоянно дорожает. Бред про цены на комбикорм для яиц - замыливание глаз. Украинское зерно полностью экспортируется, т.к. стоит дорого, а социализм тут уж совсем нипричем..

Bujhm

20 березня 2021, 19:09

ЯНЕЛОХ, А чем порошенко был лучше этого. Крым просрал, донбас просрал. Доллар при "кровавом диктаторе" был по 8 при европейце стал 28. Зато его состояние увеличилось в двое если не больше. При диктаторе была коррупция но в каких то рамках. При "борцах" она расцвела пышным цветом. Отдали страну на разграбление "европейским партнера". И Зеля и Порох одного поля ягоды. зеля просто вообще ситуацию не контролирует. а Порох в бытность президентом зажрался. И "партнеры" ему этого не простили.

ЯНЕЛОХ

20 березня 2021, 19:00

Замечательный конец эпохи бедности. Вы получили то за что так рьяно голосовали. А вообще это такие мелочи. Ведь для 73% населения главное что Порошенко не президент. Смешно ж ведь, правда.

Bujhm

20 березня 2021, 18:58

Господь, Тут я с вами полностью согласен. СССР не был примером для подражания. Боролся за коммунизм во всем мире и поддерживал финансово все бездельные мировые ком партии и просоветские режимы. Банкротство системы это результат такой политики. Китайцы доказали что социализм не всегда плохо. Они смогли построить социализм с человеческим лицом.

Иван Сирко

20 березня 2021, 18:55

Это просто один лживый ужас!!! Вас всех в верховной зраде нужно расстрелять!!!

Bujhm

20 березня 2021, 18:52

Хотелось бы спросить у главного слуги - президента Зе. Кому он служит. И где его предвыборные обещания. Покращення от зебилов уже достали.

Господь

20 березня 2021, 18:44

эксперд хренов-причем цены мирового рынка к украинским!!?? Понимаю,что при кап-ме это нормально.Тогда возникает вопрос-зачем нам такой антинародный строй??!! Да здравствует социализм!!!


Новини