Головна Новини Бізнес економіка В Україні подорожчали бензин і дизпальне: скільки доведеться платити
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчали бензин і дизпальне: скільки доведеться платити

Міністерство економіки підвищило середню вартість бензину на 3%, дизпальне здорожчало на 1,4%

5 липня 2021, 16:19 comments1035
Поділіться публікацією:

Прийшов час українським водіям готувати гаманці: у липні вартість "їжі" для залізних коней трохи підскочить. За інформацією Мінекономіки України, середня ціна бензину на другий місяць літа збільшиться на 3%.

В Україні подорожчали бензин і дизпальне: скільки доведеться платити

У липні в Україні подорожчає бензин. Фото з відкритих джерел

Тепер у середньому за літр бензину українцям доведеться платити по 26,64 грн. Це — на 80 копійок більше, ніж усереднена ціна в червні 2021 року.

Не варто розслаблятися і тим, чий транспорт "споживає" дизельне пальне. Воно теж здорожчає: на 1,5% (або ж 32 копійки в грошовому еквіваленті). Таким чином за літр дизпального у вас проситимуть заплатити 22,55 грн.

Нагадаємо, що держрегулювання цін на паливному ринку України було введено наприкінці травня 2021 року. Виведенням граничної середньої вартості пального для українців займаються аналітики "Нафтогазу України".

Подібна політика продовжиться до офіційного закінчення карантину; поки ці тимчасові рамки "посунені" Кабміном аж до 31 серпня.

Зазначимо, що, згідно із прийнятим документом, реалізатори як бензину різних марок, так і дизпального зобов'язані орієнтуватися на припис уряду. Максимальна націнка, на яку їм можна розраховувати, — це 5 і 7 грн на бензин і дизпальне відповідно.

Виходячи з цього, максимальна вартість бензину в липні на українських заправках може піднятися лише до показника у 31,64 гривні за один літр.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому в Європі можуть відмовитися від реклами автомобілів, що використовують бензин або дизпальне. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, як експерти пропонують виходити з ситуації, яка склалася в "Укрзалізниці", де, ймовірно, може виникнути дефіцит пального.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини