Головна Новини Бізнес економіка В Україні подорожчали сигарети: скільки будуть платити українці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчали сигарети: скільки будуть платити українці

Українцям, які палять, доведеться платити більше

12 серпня 2021, 20:59
Поділіться публікацією:

Цьогоріч  в нашій країні вже вкотре подорожчали тютюнові вироби та сигарети. Покупці нервують, адже ціни на цю продукцію щораз повзуть вверх. Важливо, що покупці кажуть, що дорожчими стали як українські сигарети, так і тютюнова продукція преміум-класу. Про це повідомляє Державна служба статистики.

В Україні подорожчали сигарети: скільки будуть платити українці

В Україні подорожчають сигарети (фото з відкритих джерел)

 Статисти фіксують нові, вищі цінники на тютюновій продукції, яку виробляють українські виробники. Любителям сигарет з фільтром потрібно заплатити більше аж на 5 гривень. Тепер українська продукція коштує майже 49 гривень за пачку.

 Продукція преміум-класу, яка теж має свого покупця, зросла майже на 6 гривень і за пачку такого задоволення потрібно заплатити 56 грн з копійками.

 Тютюнова продукція преміум-класу теж додає в ціні.  Пачка коштує ще дорожче за попередні — вже понад 63 гривні.

 Навіть прості сигарети без фільтра не минуло подорожчання. Пачка їх коштуватиме відтепер майже 44 гривні.

Українські статисти стверджують, що лише за рік тютюнові вироби виросли в ціні на 20 відсотків. Курці лише згадують добрі старі часи рік тому.  

Долає свої рекорди в зростанні ціни і алкоголь. Ціни виросли на 4 гривні за одну пляшку. Українська горілка тепер коштує 94 гривні. А вино від національних виробників майже 70 гривень. Прохолодне пиво, яке багато хто купує влітку, вже вартує 19 гривень.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що ціни на їжу в Україні порівняли з США та ЄвропоюДля порівняння — жителі Європи та США витрачають на їжу приблизно 10% свого місячного доходу. Багато заробітчан, повертаючись в Україну, не можуть повірити, що ціни можуть настільки відрізнятися, при чому не на користь рідної країни. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини