Головна Новини Бізнес економіка Занадто дорого: ціни на їжу в Україні порівняли з США та Європою
commentss НОВИНИ Всі новини

Занадто дорого: ціни на їжу в Україні порівняли з США та Європою

В Україні продукти набагато дорожчі, ніж в Америці і країнах Європи

30 липня 2021, 17:39 comments1143
Поділіться публікацією:

Більшість українських сімей витрачає в місяць на їжу чи не половину свого доходу. Про це свідчать соцопитування, які регулярно проводяться в країні. Та й у приїжджих туристів завжди одне й те ж питання про ціни на продукти — чому так дорого?

Занадто дорого: ціни на їжу в Україні порівняли з США та Європою

Ціни на їжу в Україні порівняли з США та Європою. Фото з відкритих джерел

Для порівняння — жителі Європи та США витрачають на їжу приблизно 10% свого місячного доходу. Багато заробітчан, повертаючись в Україну, не можуть повірити, що ціни можуть настільки відрізнятися, при чому не на користь рідної країни.

Наприклад, у польському супермаркеті 200 грамів вершкового масла обійдеться приблизно у 32 гривні, літр молока коштуватиме 19 гривень, 12 гривень коштує кілограм цукру, десяток яєць обійдеться у 45 гривень, а сосиски — 48 грн/кг.

Що стосується солодощів, то на них ціни також нижчі. Наприклад, банка шоколадної пасти Nutella буде коштувати 80 гривень, тоді як в Україні така ж за обсягом банка обійдеться у 150 гривень.

Ціни на точно такий же набір порахували в одному з супермаркетів США і перевели на гривні. Так, майже пів кілограма вершкового масла обійдеться покупцеві у 70 грн, майже літр молока — у 22 гривні, кілограм цукру — 27 гривень, 18 яєць коштуватимуть 37 гривень. Ціни на якісні сосиски починаються від 80 гривень. Плюс до всього, буде податок із покупки — від 0 до 15% (залежить від штату).

Варто зазначити, що в США середня зарплата становить 4,2 тисячі доларів, у Польщі — 1,5 тисячі доларів, а в Україні — трохи більше ніж 500 доларів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло читачам про те, як зміняться ціни на житло найближчим часом. Детальніше читайте в нашому матеріалі.

Також сайт повідомляв про те, що в Україні за рекордними цінами продають сезонні овочі та фрукти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини