Головна Новини Бізнес Агро Рекордні ціни: скільки коштують ягоди і фрукти в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекордні ціни: скільки коштують ягоди і фрукти в Україні

Озвучені ціни на сезонні фрукти і ягоди в Україні

27 липня 2021, 15:29
Поділіться публікацією:

На українських ринках і в супермаркетах покупцям озвучують космічні ціни на ягоди та фрукти в цьому році. Почім їх зараз можна купити і чому, на думку фермерів, на них так завищені ціни?

Рекордні ціни: скільки коштують ягоди і фрукти в Україні

Ціни на ягоди та фрукти в Україні. Фото з відкритих джерел

У порівнянні з 2020 роком ціни на сезонні ягоди і фрукти в Україні помітно зросли. Наприклад, на ринку в місті Дніпро вартість малини стартує від 140 грн за кг. Лохина обійдеться покупцям від 160 до 200 грн/кг. Персики зараз коштують від 50 до 120 грн за кг. Сливу продають в середньому від 35 до 50 гривень. Виноград ж вийде за ціною приблизно 100 грн/кг. На смородину практично у всіх одна і та ж ціна — 70 грн/кг.

Якщо ж говорити про супермаркети, то там ціни будуть вищими. Лохина обійдеться у 190 грн/кг. Ціни на персики стартують до 60 грн/кг. Виноград буде коштувати приблизно 90 грн/кг. Варто зазначити, що попит на сезонні ягоди і фрукти зараз дійсно дуже великий у країні.

Фермери зазначають, що ягоди не можуть продаватися за низькими цінами хоча б через те, що на їх вирощування витрачається багато сил і праці. Однак навіть попри це, вони все ж не розуміють, чому зараз ціни настільки завищені.

Один із фермерів також розповів, що оптовики забирають малину за 70 грн/кг, а на ринках ціни на неї — до 100 грн. Він також вважає великою несправедливістю те, що перекупники заробляють стільки ж, скільки і фермери, адже вони докладають великих зусиль, щоб виростити і зібрати весь урожай.

Нагадаємо, що українців вразили ціни на кавун у цьому році. Вартість ягоди втричі перевищила ту, яка була роком раніше. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання "Коментарі" інформувало про те, що на прилавках з'явилася чорниця і в яку суму вона обійдеться покупцям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини