Головна Новини Бізнес економіка В Україні подорожчало молоко: скільки будуть платити українці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчало молоко: скільки будуть платити українці

Експерт зазначив, що в цьому році ціни на молоко не змінювались 6 місяців цього року

4 серпня 2021, 21:45
Поділіться публікацією:

Ціна на українське молоко піднялась вверх. Молочні продукти завжди дорожчають в кінці літа, коли закінчується пора літнього молока. В цьому році все повторюється,  вже починається осінній період. Тому продукція тваринництва дорожчає. Про  це інформує "Агропортал".

  В Україні подорожчало молоко: скільки будуть платити українці

Молочні продукти в Україні (фото з відкритих джерел)

 Представник Асоціації виробників молока Володимир Андрієць повідомив, що в цьому році ціни на молоко не змінювались  6 місяців цього року,  так само вони демонстрували  стабільність 7 місяців поспіль.

Чому здорожчало українське молоко

Це питання цікавить багатьох  наших співвітчизників, адже молоко , як і хліб – продукт першої необхідності. Особливо, для людей старшого віку та дітей.

Експерт  Андрієць говорить , що  в світі подорожчали зернові та олійні, без них тваринництво не буде успішно розвиватись.  А також зросли ціни  на так звані складові кормового столу.

За його словами, на даний час зернові та олійні подешевшали. Але  білкові компоненти залишаються недешевими. То ж зрозуміло, що собівартість  виробництва молока таки зросла. Відповідно,змінилась в сторону збільшення, ціна на молоко.

При цьому, переробникам не вистачає українського молока. Воно тепер в дефіциті. Адже поголів’я щораз зменшується.

"Додасть також напруги вже підписаний і оприлюднений закон України, що передбачає повернення ставки ПДВ до 20% на молоко незбиране. Це зажадає додаткових оборотних коштів для виробників. Останні процедури підписання протоколів ще відбувалися без фіксації ПДВ, однак з боку переробки  є бажання повернутися до старого формату узгодження цін з включенням цього податку в протоколи узгодження цін", — зазначив представник Асоціації виробників молока.

Відтепер молоко сорту екстра додало в ціні найбільше  -24 коп. з середніми і великими партіями постач. Відтепер воно коштує 10,45 грн/кг.

Відповідно, вищий сорт піднявся на 20 коп.,  до 10,01 грн/кг. Саме за такою ціною закупляють молоко у фермерів.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що ціни на їжу в Україні порівняли з США та Європою.

  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини