Головна Новини Бізнес економіка В Україні подорожчало пшеничне борошно: скільки будуть платити українці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчало пшеничне борошно: скільки будуть платити українці

Індекс споживчих цін на борошно становив 104, 90 відсотка

23 грудня 2021, 18:55
Поділіться публікацією:

В крамницях, супермаркетах та на українських базарах піднялись цінники на такий важливий в повсякденні товар, як пшеничне борошно. Про це інформує Земляк.

В Україні подорожчало  пшеничне борошно: скільки будуть платити українці

В Україні подорожчало борошно (фото з відкритих джерел)

Важливо, що на торгових точках базару "Столичний", середня ціна цього сипучого продукту досягає 12 грн,  а найвища понад 15 грн. На "Шуварі", де торгують гуртом, два кілограми борошна будуть вартувати покупцеві більше, як 45 грн.  В магазинах, в роздріб, воно коштує ще дорожче – 1 кг борошна вартує майже 22 грн. Минулого місяця  воно вартувало менше на 1, 85 грн.

За інформацією експертів, індекси споживчих цін на борошно становили 104, 90 відсотків. Це означає, що у порівнянні з листопадом, вартість цього продукту, популярного в українських господинь, стала більшою майже на 5 відсотків. В листопаді ці показники споживчих цін стосовно попереднього місяця становили 101, 74 відсотки.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, як змінилися ціни на продукти в УкраїніЕксперти зазначили, що за 14 днів найбільше змінилися ціни на овочі та фрукти. Лідером подорожчання стала капуста, вартість якої підскочила на 30% (2,44 грн.). Наразі кілограм популярного продукту можна купити за 10,65 гривень. Триває зростання цін на помідори. Вони додали до вартості 12% до 49,44 гривень за кілограм у середньому. Експерти Українського клубу аграрного бізнесу зазначають, що в Україні продовжують зростати ціни на вершкове масло. За аналізований період вартість збільшилась на 5%. Так, за масло в середньому просять 50,85 гривень за 200 г. Одна з причин подорожчання – сезонне зростання цін на сировину – молоко. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини