Головна Новини Бізнес економіка В Україні подорожчав хліб: що відбувається з цінами на основний продукт українців
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчав хліб: що відбувається з цінами на основний продукт українців

Економічний експерт пов'язує високі ціни на хліб зі зростанням вартості пшениці на світовому ринку

7 травня 2021, 09:25
Поділіться публікацією:

В Україні різко зросла ціна на хліб. Про це повідомив економічний експерт Олег Пендзин.

В Україні подорожчав хліб: що відбувається з цінами на основний продукт українців

Вартість хліба: чого чекати українцям від цін на основний продукт. Фото: chefmarket.ru

За його словами, лише за останній рік вартість основного продукту українців збільшилася на 12,5%. І цей показник поки не планує зупинятися чи зменшуватися.

"Хліб в Україні дорожчає щомісяця на 1-1,5%. І якщо нині в Україні загальна інфляція 7,5%, то за рік хліб в Україні подорожчав на 12,5%", – підкреслив Олег Пендзин.

Збільшення ціни на хліб експерт пов'язує зі зростанням вартості пшениці на світовому ринку. За прогнозами Олега Пендзина, ситуація не зміниться до червня 2021 року.

Економічний експерт підкреслює, якщо цьогоріч у Європі буде хороший урожай пшениці, то зерно почнуть швидко продавати за зниженою ціною. Проте якщо урожай буде меншим за очікуваний, ціна на пшеницю і відповідно на хліб триматиметься на високому рівні.

Нагадаємо, що ціни на харчові продукти влітку 2021 року будуть значно вищими, аніж в аналогічний період минулого року. Такий прогноз зробив економічний експерт Богдан Кушнірук. З чим це пов'язано, дізнавайтеся в нашому матеріалі.

Раніше сайт "Коментарі" повідомляв, що ситуація з цінами на паливо в Україні залишається напруженою. До того ж зовнішній ринок як один із найважливіших факторів ціноутворення в Україні теж демонструє тенденції до зростання цін.

Чому можуть піднятися або знизитися ціни на бензин і дизель у травні? Які фактори відіграють тут важливу роль? "Коментарі" розібралися в цій темі разом із гендиректором ТД "SunOil" (мережа АЗС), експертом ринку нафтопродуктів Леонідом Косянчуком. Його думку дізнавайтеся тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини