Головна Новини Бізнес економіка В Україні половина всього алкоголю - підробка: в чому головна загроза явища
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні половина всього алкоголю - підробка: в чому головна загроза явища

Підробка алкоголю шкодить не тільки здоров'ю українців, а й економіці країни

25 лютого 2021, 14:20
Поділіться публікацією:

В Україні поширене негативне явище — масова підробка алкоголю. Майже половина всієї продукції на алкогольному ринку - контрафакт. Про це повідомляє видання OBOZREVATEL.

 В Україні половина всього алкоголю - підробка: в чому головна загроза явища

В Україні масово продають неякісний алкоголь: чим це небезпечно. Фото: interfax

В Україні відсутні законодавчі норми, які б регулювали цю сферу. Підроблений алкоголь пересилають поштою, продають в магазинах та на інтернет-площадках. Проте значна частина з цієї продукції не тільки неякісна, а й небезпечна для українців.

Майже 70 відсотків з усього тіньового ринку займає підроблена горілка, 27 відсотків — вино, 3  відсотки — пиво. Ситуація негативно відображається не тільки на здоров'ї громадян, а й на економіці країні. Адже Україна кожного року втрачає  майже 25 мільярдів гривень недоотриманих податків і зборів.

Найчастіше на контрафакт можна натрапити в оптових магазинах, інтернеті та кафе. Найбільш надійне місце, де ви не натрапите на підроблений алкоголь, це супермаркет.

"Трагічні випадки, які зустрічаються після вживання неякісного алкоголю, все пов'язані з продажем "з рук", в маленьких магазинах. Потрібно бути дуже обережними, купуючи продукцію в інтернеті. Найчастіше на сайтах таких магазинів немає ніяких даних, крім контактного номера телефону", — розповідає керівник лабораторії.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, за скільки хвилин приїжджає "швидка допомога" в Україні.  Відповідь на це запитання дивіться в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" розповідав, що соціальна мережа Facebook рекламує неякісний та неліцензований алкоголь. Це помітили користувачі соцмережі. Подробиці ситуації дивіться в нашому  матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини