Головна Новини Бізнес економіка В Україні суттєво подешевшали яблука: експерти назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні суттєво подешевшали яблука: експерти назвали причину

Цінники на яблука опустились на 28 відсотків

29 грудня 2021, 19:25
Поділіться публікацією:

В нашій країні протягом цього року відчутно подешевшали улюблені соковиті плоди, які залюбки купують українці. Цінники на яблука постійно повзуть вниз. Ця спільна тенденція характерна, як для великих торгових закладів, так і ринків та ярмарок, де можна суттєво затоваритись. Про це інформує ТСН.

В Україні суттєво подешевшали яблука: експерти назвали причину

В Україні подешевшали яблука (фото з відкритих джерел)

 За 12 місяців цього року, цінники на соковиті фрукти опустились на 28 відсотків. Кілограм гарних яблук вартує до 13 гривень. Експерти стверджують, що минулого року вони вартували в межах 18 грн за кілограм.

Середовище гуртових ринків пропонує свою вигідну ціну, яка становить від 5 до 12 грн за кіло. Найдешевше вартують яблука таких знаних сортів, як "Чемпіон", Гала"," Айдаред" і "Симиренко". Вже більше вартує соковита продукція сортів "Муцу", "Голден"".

До слова, цього року яблука в садках нашої країни рясно вродили. Тому ціни для покупців є зараз доступними й не кусаються.

 Ці соковиті плоди, наче комора різних вітамінів і мінералів, таких як от A, С, В1, В2, РР і Е, а також магнію, фосфору, йоду, заліза, селену, калію, кальцію і цинку. Тому любителі яблук завжди  життєрадісні, знають, як побороти стресові ситуації. Ще червонобокі плоди поліпшують роботу мозку і сприяють, аби зміцнювалась ваша серцево-судинна система. Тому один-два плоди  завжди мають бути у вашому раціоні протягом дня.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що експерти озвучили невтішний прогноз цін на яблука. За слова експертів, вартість яблук буде украй невтішною. Згідно з прогнозом фермерів, ціни на деякі сорти можуть досягати близько 70 гривень за кілограм.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини