Головна Новини Бізнес економіка В Україні злетіли ціни на алкоголь: що почому
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні злетіли ціни на алкоголь: що почому

За 2021 рік в Україні подорожчали алкогольні напої

18 січня 2022, 20:00
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

З грудня 2020 року по грудень 2021 року в Україні змінився цінник на деякі види алкоголю. Найбільше подорожчало вино. Про це повідомляє сайт Держстатистики.

В Україні злетіли ціни на алкоголь: що почому

В Україні подорожчав алкоголь Фото з відкритих джерел

У матеріалі зазначається, що пиво вітчизняних марок за 2021 рік стало дорожчим на 1,71 грн за пляшку обсягом 0,5л. Середня ціна такого алкогольного напою по Україні у грудні минулого року становила 19,20 гривень за 0,5. Зниження цін на пиво відбувалося двічі на рік — у травні та жовтні.

За цей період у країні також подорожчала горілка. Як зазначається у статистиці, ціна за пляшку обсягом 0,5л у грудні 2020-го становила 92,65 гривень. За рік вартість зросла до 94,20 гривень за 0,5л та у грудні 2021 року досягла 94,20 гривень за той самий обсяг. Єдиний раз на рік цінник знизився у червні.

Найбільше в період із грудня 2020 по грудень 2021 року в Україні збільшилася ціна на столові вина вітчизняних марок. За даними джерела, під кінець 2020 року ціна за пляшку обсягом 0,75 л в середньому по Україні становила 66,25 гривні. До грудня 2021 року цінник збільшився до 70,01 гривні за 0,75 л, тобто на 3,76 гривні. До речі, у вересні та жовтні минулого року ціна на вино почала знижуватися. Проте вже у листопаді цінник знову злетів.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв, що Олена Зеленська прокоментувала ситуацію, яка розгортається навколо нового меню у навчальних закладах України. Перша леді зазначила, що, за даними дослідження, раціон сучасних дітей у школах практично не відрізнявся від нього у їхніх батьків, а перехід від старого до нового завжди складний. Проте треба розмежовувати нешкідливі звички із шкідливими. Докладніше читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" писав про те, що в українських супермаркетах стало дорожче купувати м'ясо. Названо ціни на всі популярні види м'яса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини