Головна Новини Бізнес економіка В українських супермаркетах злетіли ціни на м'ясо: що подорожчало найбільше
commentss НОВИНИ Всі новини

В українських супермаркетах злетіли ціни на м'ясо: що подорожчало найбільше

Названо ціни на яловичину, курятину та свинину в Україні

14 січня 2022, 19:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Після новорічних свят у країні почало дорожчати м'ясо. На сайті Мінфін порівняли, як змінилися ціни із середини грудня по 14 січня, передає портал "Коментарі".

В українських супермаркетах злетіли ціни на м'ясо: що подорожчало найбільше

Ціни на м'ясо ціна в Україні | Фото з відкритих джерел

Ялов'ячий гуляш став дорожчим на три гривні. Нині його середня ціна у супермаркетах – 236,95 гривень за кілограм. Ялов'ячі ребра зараз продають за колишньою ціною – 140,48 гривень за один кілограм.

Свиняча грудинка коштуватиме покупцям 106,93 гривні за один кілограм. Це більш ніж на дві гривні дорожче за ту ціну, що була в грудні. Свинячу лопатку продають по 115,94 грн за кілограм. З грудня цінник збільшився на понад п'ять гривень. Середня ціна свинячого ошийка у супермаркетах країни становить 156,19 грн, а у грудні — 147,98 грн/кг. Свинячі ребра стали дешевшими за шість гривень. Зараз кілограм коштуватиме приблизно 103,95 грн. Найбільше відбулася зміна цін на свинячий шашлик. Напередодні свят його ціна за кілограм становила 142 гривні, а в січні вартість зросла до 149,77 гривень/кг.

Найбільші зміни цін за цей період торкнулися курячого м'яса. Джерело передає, що ціна за кілограм курячої гомілки зросла з 65,84 гривень до 72,45 гривень за кг. Кілограм курячого берду зараз продають у супермаркетах у середньому по 99,45 гривень. У грудні цінник був наступним – 93,30 гривень. Куряче філе подорожчало із 114,91 грн/кг до 123,60 гривень за один кілограм.

Нагадаємо, в Україні після новорічних свят стрімко зростають ціни на моркву. За два тижні вартість овочів збільшилася на 19%. Виробники розповіли, із чим це пов'язано.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що у січні в Україні почали змінюватися ціни на мандарини. Найбільше змінилася ціна на мандарини клементин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://minfin.com.ua/
comments

Обговорення


Новини