Головна Новини Бізнес економіка В Україні знову піднімуться ціни на продукти харчування: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні знову піднімуться ціни на продукти харчування: подробиці

Серед чинників подорожчання - інфляція та витрати на логістику

28 квітня 2022, 21:18 comments1290
Поділіться публікацією:

В нашій країні   прогнозують майбутнє підвищення цін на продовольство приблизно на двадцять відсотків. Про це повідомив заступник  керівника Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР) Денис Марчук, перебуваючи в ефірі інформаційного телемарафону.

В Україні знову піднімуться ціни на продукти харчування: подробиці

Продукти знову подорожчають (фото з відкритих джерел)

"В Україні буде і хліб, і до хліба. Аграрії зараз виконують своє стратегічне завдання. Вони працюють над посівною кампанією, дбають, щоб засіяти поля культурами, які будуть необхідні для забезпечення продовольством населення та армії. Проте процес доступності до продукції погіршився через воєнні дії, тому ціни на харчові продукти дещо зростуть. Ще до війни зросли ціни на енергоносії, газ, паливно-мастильні матеріали, а з її початком дуже ускладнилися логістичні ланцюги — зруйновано мости та шляхи. Наразі продукція доставляється об'їзними дорогами, що здорожчує витрати на транспортування", — обґрунтував майбутнє подорожчання  заступник керівника аграрної  ради.

Важливо, що він назвав ще один особливий чинник  подорожчання  українських харчових продуктів -  це зростальний вплив інфляції.

"Також не слід забувати ... про вплив рівня інфляції в Україні, який з приходом війни зріс. Можна прогнозувати зростання цін на продукти в Україні не менш як на 20%", — підсумував  експерт з аграрних питань.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували по те, що в Україні значно подорожчали продуктиВ  нашій країні  після розпочатої російської агресії  відчутно зросли ціни майже на всі найменування товарів продовольчої групи.  Тут відзначають, що зросли ціни на найнеобхідніші найменування  харчових продуктів, які щодня купують українці. Зокрема, буханець  пшеничного хліба став дорожчим на 28,5 відсотка, буханець житньо — пшеничного на — 12,5 відсотка. Гречка зросла на 25,5%, макарони від вітчизняних виробників – на 24,5 відсотка.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

жилец

28 квітня 2022, 21:24

Остановите печатный станок!

Партия 5.10

28 квітня 2022, 20:39

Налоги уберите, уроды !


Новини