Головна Новини Бізнес економіка В Україні зросла вартість новорічного столу: які продукти подорожчали найбільше
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зросла вартість новорічного столу: які продукти подорожчали найбільше

В середньому ціни зростуть приблизно на 20%

25 листопада 2021, 21:10
Поділіться публікацією:

Зимових свят наші співвітчизники чекають з радістю. Але вони принесуть не лише гарні  враження всім членам родини, але й додадуть додаткових витрат. Перед Новим роком прогнозують підвищення цін на продукти на 20%. Про це розповів екскерівник, що очолював раніше Асоціацію фермерів та землевласників Іван Томич, пише "УНІАН".

В Україні зросла вартість новорічного столу: які продукти подорожчали найбільше

Деякі продукти зросли в ціні (фото з відкритих джерел)

За словами відомого аграрія, для порівняння з минулим роком, святковий стіл стане, в середньому, дорожчим на 16-20%. Тобто нашим співвітчизникам доведеться заплатити за продукти на 20% більше, щоб приготувати на стіл святкові страви. Це якщо орієнтуватись, щоб було, як минулоріч.

 Він деталізував свій коментар. Іван Томич наголосив, що найбільше подорожчає м'ясо, томати, огірки та перець. Стануть вищими й цінники на українські овочі, які потрібні для приготування національної страви – борщу.

 Аграрій стверджує, що цінники на моркву, буряк та капусту збільшаться ще не дуже сильно – на 10%. Рекордсменом з подорожчання стане цибуля. Вона вартуватиме  у 2,5 раза більше, як коштувала минулого року. Так само, недешевим стане м'ясо. Свинина зросте в ціні на 20 відсотків, а курятина – на 10 відсотків.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що ціна вершкового масла в Україні злетитьЗміна ціни насамперед пов'язана зі світовими тенденціями. Вартість вершкового масла на світових ринках зросла майже на третину. Крім того, високу ціну продукції на українському ринку пояснюють високим попитом на сировину, виробництво якої, своєю чергою, в нашій країні скорочується. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини