Головна Новини Бізнес Агро Ціна вершкового масла в Україні злетить: як зміниться вартість
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціна вершкового масла в Україні злетить: як зміниться вартість

Зміна ціни насамперед пов'язана зі світовими тенденціями

25 листопада 2021, 13:09
Поділіться публікацією:

До кінця 2021 року вартість вершкового масла в Україні може зрости на 15%. Таким прогнозом поділились в ефірі телепрограми "Сніданок з 1+1".

Ціна вершкового масла в Україні злетить: як зміниться вартість

Ціна вершкового масла в Україні злетить: як зміниться вартість - фото з відкритих джерел

Зміна ціни насамперед пов'язана зі світовими тенденціями. Вартість вершкового масла на світових ринках зросла майже на третину. Крім того, високу ціну продукції на українському ринку пояснюють високим попитом на сировину, виробництво якої, у свою чергу, в нашій країні скорочується.

Зазначимо, що експерт продовольчого ринку Олег Пендзин називав вершкове масло лідером зростання серед молочних продуктів. Його вартість вже збільшилась майже на 14%. Крім того, подорожчали й інші молочні продукти – сметана, м'який сир та саме молоко. Фахівець зазначив, що ціни на молочну продукцію не зупинять своє зростання, оскільки в холодну пору зменшуються надої, а собівартість виготовлення вершкового масла, сиру та сметани зростає.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, як за тиждень змінилися ціни на деякі овочі та фрукти. А також портал повідомляв, що в Україні знову зросли ціни на сало. Ще місяць тому сало в деяких українських регіонах коштувало 80-90 гривень за кілограм. Проте, вже сьогодні від цих цін нічого не залишилося. Про основні причини зростання вартості товару — читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі "Коментарі" — аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Світлана Литвин розповіла, чому зростає ціна на олію, і озвучила прогноз вартості на найближчий час. Продукція може підскочити у ціні на 10% вже до Нового року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини