Головна Новини Бізнес економіка В Україні зростає середня зарплата: чого чекати до кінця року
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зростає середня зарплата: чого чекати до кінця року

Як повідомляє прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, загальний розмір середньої зарплати в Україні підвищився у березні на 9,5%

1 травня 2021, 22:36
Поділіться публікацією:

Українська економіка подає надії на відновлення після коронавірусної кризи, яка зачепила всі можливі сфери. За інформацією глави уряду Дениса Шмигаля, значне зростання демонструє розмір середньої заробітної плати в Україні.

В Україні зростає середня зарплата: чого чекати до кінця року

Шмигаль розповів про середню заробітну плату в Україні. Фото із відкритих джерел

Чиновник посилається на дані, представлені службою державної статистики. Так, у порівнянні із березнем 2020 року, середня зарплата в нашій країні збільшилася на 9,5%. Якщо зараз її розмір становить 13600 грн, то роком раніше ця сума дорівнювала лише 11400 грн (на 2200 грн менше — ред.).

Відзначимо, що основних лідерів серед українських регіонів — три. Найбільшим збільшенням середньої місячної зарплати відзначилася Чернівецька область. Тут розмір виплат зріс відразу на 31%.

На другому місці знаходиться Донеччина — із 30% приросту до розміру середньої зарплати. Підвищення на 27% отримали жителі Тернопільщини.

Шмигаль переконаний, що такі показники демонструють позитивну тенденцію в українській економіці. На думку прем'єра, якщо темпи відновлення більшості сфері не будуть пригальмовувати, то середній розмір зарплати українця зможе істотно збільшитися вже до кінця 2021 року.

Політик припускає, що ця сума, вірогідно, зросте до 14500 грн.

Разом із цим Шмигаль не уточнює, як на зростання середнього показника по зарплаті впливає підвищення мінімалки. А воно, нагадаємо, вже трапилося в січні — до 6000 грн. Також ще одне заплановане на грудень 2021-го. Передбачається, що розмір мінімальної зарплати збільшиться на 500 грн.

Раніше "Коментарі" повідомляли, чого можна очікувати від курсу долара після затяжних травневих вихідних. Детальніше вдасться дізнатися в нашому матеріалі.

Також на порталі ми розповідали про ймовірні зміни вартості бензину в травні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини