Головна Новини Бізнес економіка Вершкове масло стане дорожчим: скільки коштуватиме цей продукт
commentss НОВИНИ Всі новини

Вершкове масло стане дорожчим: скільки коштуватиме цей продукт

Українське масло експортери активно вивозять за кордон

19 січня 2022, 18:10
Поділіться публікацією:

В нашій країні  в новому році щораз дорожчає вершкове масло і експерти прогнозують, що така тенденція з цінами на цей необхідний українцям продукт продовжуватиметься. Про це інформує ТСН.

 Вершкове масло стане дорожчим: скільки  коштуватиме цей продукт

Вершкове масло в Україні (фото з відкритих джерел)

Фахівці називають причину  подорожчання цього продукту молочної групи. Зокрема вони говорять, що українське вершкове масло активно експортують. Ще минулого року,  на початку грудня великі обсяги  цього тваринного продукту вивезли до  Казахстану, Молдови, Азербайджану, Грузії та Ізраїлю. Всього за цей час масла з України реалізували  за кордон в чималих обсягах -більше півтори тисячі тонн.

Зараз економісти висловлюють невтішні прогнози, вони говорять, що вартість тваринного масла буде збільшуватись до того часу, поки ситуація кардинально не зміниться. Тобто поки не  буде вигідно привозити цей продукт з-за кордону.

Зараз тваринне масло від відомих  виробників вартує в торгових закладах від 45 гривень. Але така ціна за 200-грамове упакування продукту є тільки тоді, коли проходять акції в супермаркетах.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що У світі рекордно зросли ціни на каву: скільки будуть платити українці. Світова ціна на каву вже в середині листопада побили 10-річний рекорд, тому роздрібна ціна на цей  улюблений напій тисяч людей так само збільшиться. Причини цього здорожчання  популярного продукту – небачені заморозки  на плантаціях кави у Бразилії, так само  піднялась логістика. Про це інформує UBR.ua.Як наголосив керівник підприємства Foundation Cofee Roasters Тимур Козонов за 2020-2021 роки вартість міжнародної доставки злетіла в 9 разів. Тому зростання цін на каву відбудеться вже найближчим часом.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гість

20 січня 2022, 10:00

Та воно щодень дорожчає. Як і всі продукти загалом. До дідька попередження.


Новини