Головна Новини Бізнес економіка Війна в Україні: скільки бізнесу припинило свою роботу – яка ситуація сьогодні
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні: скільки бізнесу припинило свою роботу – яка ситуація сьогодні

Економіка неабияк страждає під час війни, проте бізнес після шокової весни поступово відновлюється

11 серпня 2022, 08:40
Поділіться публікацією:

Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну стало справжнім шоком для вітчизняного бізнесу. Як результат, майже 40% підприємств повністю або майже повністю припинили роботу з 24 лютого. Як інформує видання "Коментарі", про це у себе в Facebook пише генеральний директор групи компаній Advanter Group Андрій Длигач.

Війна в Україні: скільки бізнесу припинило свою роботу – яка ситуація сьогодні

Бізнес. Фото: з відкритих джерел

"39,9% підприємств повністю або майже повністю припинили роботу з 24 лютого. Це нижче показника червня, коли 46,8% підприємств залишалися повністю або майже не працюючими. Аналогічна ситуація спостерігалася в травні", – розповів експерт.

При цьому Андрій Длигач звернув увагу на те, що незважаючи на те, що в країні продовжується гаряча фаза війни в липні український бізнес почав активніше відновлюватися.

Також експерт опублікував інфографіку, яка детально показує, як почував себе бізнес з моменту повномасштабного вторгнення.

Читайте на порталі "Коментарі" — Мінфін активно розробляє податок у розмірі 10% на купівлю валюти для імпорту всіх товарів та послуг. Причому НБУ підтримав таку ідею. При цьому є загроза, що 100% його впровадження створить сірий ринок імпортованих товарів, МПБ використовуватиме крипту та розвиватиме "валютний туризм" (грн же можна обміняти в банках інших країн на валюту без податків), ціна на більшість імпортованих товарів підросте, що спровокує наступний виток інфляції. У результаті загальні втрати економіки, швидше за все, перевищать очікувані прибутки. Чи виправдане таке рішення НБУ та Мінфіну? Чи не доцільніше було б запровадити податок на купівлю валюти фізичними особами через каси банків та обмінних пунктів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — "Нафтогазу" знову відмовили у відстроченні виплат: чим це загрожує Україні – чи будемо ми з газом.

Війна в Україні: скільки бізнесу припинило свою роботу – яка ситуація сьогодні - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини