Головна Новини Бізнес економіка Військовий збір ускладнює життя бізнесу: більше третини компаній не здатні сплатити
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий збір ускладнює життя бізнесу: більше третини компаній не здатні сплатити

53% українських підприємств покривають військовий збір самостійно: наслідки для економіки

сьогодні, 18:14
Поділіться публікацією:

Українські підприємства зіштовхнулися з новим серйозним викликом — військовим збором. За даними Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА), цей збір став великим фінансовим тягарем для багатьох компаній. Понад 53% бізнесів змушені використовувати власні ресурси, щоб покрити ці витрати, що впливає на їхню стабільність і розвиток. А 33% підприємств взагалі не можуть впоратися з цими додатковими витратами, що ставить під загрозу їхнє майбутнє.

Військовий збір ускладнює життя бізнесу: більше третини компаній не здатні сплатити

Більше половини компаній змушені платити військовий збір власними коштами

На останньому брифінгу в Медіацентрі Україна виконавча директорка ЄБА Анна Дерев'янко розповіла, що більше половини компаній вимушені сплачувати військовий збір з власних коштів. Це створює додаткові фінансові труднощі, які ускладнюють їхню роботу та можливість розвитку. Інша частина компаній (33%) зізналася, що просто не в змозі покрити ці витрати, і це може призвести до зменшення кількості робочих місць або навіть до закриття бізнесу.

Дерев'янко наголосила, що проблеми бізнесу від військового збору впливають і на споживачів. Зокрема, через зростання витрат компанії змушені підвищувати ціни на товари та послуги, що тисне на гаманці громадян і може сповільнити економічний ріст країни.

За словами Дерев'янко, важливо, щоб держава та бізнес продовжували діалог для пошуку рішень, які б зменшили тиск на компанії, але при цьому не забували про головну мету збору — підтримку обороноздатності країни. Вона закликала шукати компроміси, що допоможуть знизити навантаження на бізнес без шкоди для загальної безпеки України.

Читайте також на порталі “Коментарі” — На тижні, що минає, парламент ухвалив закон про історичне підвищення податків – тепер українці платитимуть більше. Зокрема, не дуже приємним сюрпризом стало те, що для деяких платників податки буде підвищено "заднім числом" з 1 жовтня, незважаючи на голосування майже в середині місяця. На кого ляже основний податковий тягар і як це позначиться на цінах? Видання "Коментарі" з цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини