Головна Новини Бізнес економіка Як штучний інтелект змінює світ: у музичні індустрії України експериментують зі ШІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Як штучний інтелект змінює світ: у музичні індустрії України експериментують зі ШІ

В Україні з’явилися перші кліпи, створені за допомогою штучного інтелекту. Як кажуть експериментатори – така «забавка» забирає багато часу, однак заощаджує гроші. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Forbes Ukraine

7 квітня 2023, 12:05
Поділіться публікацією:

Співачка Kola зазначає, що мала досвід співпраці із моделлю штучного інтелекту, Stable Diffusion котра вміє змінювати об’єкти у зображеннях.

Як штучний інтелект змінює світ: у музичні індустрії України експериментують зі ШІ

Українські співаки почали використовувати у своїй творчості елементи штучного інтелекту

"Ми використали ШІ тільки в деяких фрагментах відео та для створення обкладинки. Достатньо прописати, що має змінитись на картинці, а що – ні.",- каже  Kola.

Оператор, який працює над створенням кліпу  із фрагментами ШІ для української співачки,  каже що сам процес від закінчення зйомок до виготовлення продукту може розтягнутися до двох місяців.

"З недоліків – робота з ШІ забирає багато часу. Генерація зображення для 15 секунд відео займає приблизно три години", — зазначає Олександр Багазій.

Проте, як додає Олександр Багазій, є й певні плюси використання у музичній індустрії  — штучного інтелекту. Серед них – економія коштів.

"Не знаю, скільки коштував би кліп, якби ці ефекти створювала людина", — резюмує оператор.

До прикладу, солістка гурту Go_A Катерина Павленко прихильно відгукується про ШІ-помічника:

"Ще років 10 тому я починала вивчати музичний продакшн і мріяла, що колись зможу транслювати свої музичні ідеї одразу з голови в проєкт, – каже Павленко.

І якщо раніше це сприймалося жартома, то сьогодні стає реальністю, додає виконавиця.

Як писали "Коментарі", експерти порахували скільки людей позбавить роботи штучний інтелект. Штучний інтелект може призвести до автоматизації п'ятої частини роботи. Штучний інтелект здатний взяти на себе роботу 300 мільйонів людей у розвинених економіках. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на висновки експертів інвестиційного банку Goldman Sachs, яких цитує Financial Times.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Наталочка

7 квітня 2023, 19:15

Почала переслуховувати колекцію рок-класики на платівках і ще навіть трохи на віоліті докуповувати почала, бо щось геть я тієї сучасної музики з її експериментами не розумію.


Новини