Головна Новини Бізнес економіка Як українці оцінили економічний стан країни та своїх родин: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українці оцінили економічний стан країни та своїх родин: опитування

Експерти проаналізували думки українців щодо економічного становища держави за рік та фінансового стану родин

26 травня 2021, 10:48
Поділіться публікацією:

Більшість українців негативно оцінюють економічне становище України за рік та фінансовий стан своїх родин. Невтішні прогнози зробили респонденти й щодо подальшого стану економіки країни та фінансового добробуту своїх родин. Про це йдеться у матеріалах результатів опитування соціологічною групою "Рейтинг".

Як українці оцінили економічний стан країни та своїх родин: опитування

Українська гривня. Фото: 24tv.ua

За даними опитування, економічне становище України за останні 12 місяців значно погіршилось. Такої думки 38% респондентів. Ще 33% опитуваних вважають, що економічне становище дещо погіршилось. 25% респондентів зазначили, що економічний стан їхньої родини за рік значно погіршився, ще 30% — дещо погіршився.

Економічне становище України залишилось на попередньому рівні — так вважають 7% респондентів. Про те, що фінансовий стан у родині за рік не змінився, повідомили 9% опитаних.

Про покращення економічного становища України за рік заявили 19% опитаних, у родині фінансовий стан дещо покращився у 35% респондентів.

Українці також зробили прогнози щодо економічного стану країни у найближчі 12 місяців. Те, що він набагато погіршиться, вважають 15% респондентів, дещо погіршиться — 24%. Значне покращення економіки України прогнозують лише 2% опитаних, дещо покращиться — 17%, не зміниться — 27%.

Значне погіршення фінансового стану родини у найближчі 12 місяців прогнозують 9% українців. Ще 18% вважають що він дещо погіршиться. Прогнози, що фінансовий стан родини дещо покращиться у найближчі 12 місяців, зробили 21% респондентів. Значного покращення очікують лише 2%, не зміниться — 31% опитуваних.

За регіонами найбільш негативні прогнози щодо погіршення економіки України зробили жителі сходу — 48%, з них 17% вважають, що економічне становище значно погіршиться, 31% — дещо погіршиться. Найбільш оптимістичні прогнози щодо економіки України у найближчі 12 місяців зробили жителі півдня. Про те, що економіка дещо покращиться, заявили 21% респондентів, значне покращення прогнозують лише 2%.

Про дуже сильний вплив на економіку України пандемії коронавірусу зазначили 59% опитуваних. Лише 3% респондентів вважають, що коронавірус не вплинув на економіку.

Нагадаємо, із 2022 року в Україні пропонують удвічі підвищити розмір мінімальної пенсії за віком. Відповідний законопроєкт №5446 зареєстрований у Верховній Раді.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що голова Державної податкової служби України Олексій Любченко очолив Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та став першим віце-прем’єр-міністром.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини