Головна Новини Бізнес економіка Якими будуть ціни на бензин в червні
commentss НОВИНИ Всі новини

Якими будуть ціни на бензин в червні

Стали відомі ціни на бензин в першій декаді червня

2 червня 2021, 12:08
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Розраховано середню вартість бензину на першу третину цього місяця. Про це повідомляється на сайті Міністерства економіки України.

Якими будуть ціни на бензин в червні

Ціни на бензин і дизель в червні. Фото з відкритих джерел

У Міністерстві економіки, ґрунтуючись на розрахунках державної компанії "Нафтогаз України", визначили середню вартість літра дизельного палива ULSD 10 ppm і літра  автомобільного бензину GASOLINE 10 ppm.

Так, вартість ULSD 10 ppm склала  20 гривень і 91 копійку за літр, а бензину GASOLINE 10 ppm — 24 гривні та 92 копійки за літр.

З огляду на те, що згідно з постановою уряду про держрегулювання цін, максимальна торгова націнка за літр бензину не може становити більше ніж 5 гривень за літр, а за літр дизельного палива — 7 гривень за літр, то гранична ціна на паливо буде становити 29 гривень і 92 копійки за літр бензину і 27 гривень і 91 копійка за літр дизельного палива.

З огляду на нові дані можна порівняти нові ціни на бензин і дизельне паливо з цінами за останню декаду травня. Так, ціна на бензин тоді становила 29 гривень і 94 копійки, що на 8 копійок менше нової ціни. Дизельне ж пальне коштувало 27 гривень і 89 копійок, що на 2 копійки менше ціни встановленої на першу третину червня.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, на які продукти піднімуться ціни в червні цього року. Про це нашому порталу повідомив директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Також видання інформувало про те, що експерти передрікають подорожчання вживаних автомобілів зі Сполучених Штатів Америки. Були названі причини майбутнього подорожчання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини