Головна Новини Бізнес економіка Йдеться про мільйони: економіст розповів, скільки людей в Україні залишиться без роботи
commentss НОВИНИ Всі новини

Йдеться про мільйони: економіст розповів, скільки людей в Україні залишиться без роботи

Якщо в уряді й надалі бездіятимуть - на нас чекає взимку глибока соціально-економічна деструкція

17 липня 2022, 15:00
Поділіться публікацією:

Втрата 5 млн робочих місць – факт, що вже відбувся. Найближчим часом практично всі підприємства планують скорочення персоналу в середньому на 29%. Як передає видання "Коментарі", про це у Facebook пише економіст, фінансовий аналітик Олексій Кущ.

Йдеться про мільйони: економіст розповів, скільки людей в Україні залишиться без роботи

Трудова книжка. Фото: із відкритих джерел

Економіст зазначив, якщо говорити простіше, то приблизно кожний третій українець утратить роботу. Найсумніше у нинішній ситуації, зазначає експерт, що й виїхати за кордон не можна, бо діє режим воєнного стану. Найбільше скорочення торкнеться тих, хто працює у будівництві та видобувній галузі – на 50%.

"Невже й надалі "нічого не робитимемо" в частині створення внутрішнього трудового фронту, державної гарантії зайнятості та державної гарантії збуту. І далі сподіватимемося на ринок в умовах воєнного стану? Будемо й надалі вважати, що тимчасово взяти для потреб армії автомобіль та житло приватної особи можна, а розконсервувати покинуте власником підприємство – не можна? І націоналізувати видобувні галузі, як робила Великобританія після Другої світової війни – не цивілізовано?", – запитує Олексій Кущ.

Економіст підсумував, якщо в рамках або запропонованих ним моделей чи альтернативних програм працевлаштування, нашому уряду не вдасться створити до осені щонайменше 1 мільйон робочих місць, на нас чекає взимку глибока соціально-економічна деструкція.

Читайте також на порталі "Коментарі" — високооплачуваний менеджмент не врятував: у "Нафтогазі" допустили технічний дефолт.

Також видання "Коментарі" повідомляло – все знову впирається у ціну на нафту. Чому домовленості Байдена в Саудівській Аравії вдарять по Росії: про що йдеться – читайте у нашому матеріалі.

Йдеться про мільйони: економіст розповів, скільки людей в Україні залишиться без роботи - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

17 липня 2022, 15:14

Нами керує не президент, а Зе-вирок України. У березні вони то про безумовний дохід казали то, хоча б, продовольчі пакети. Але все була брехня. Якби США справді хотіли допомогти то, турбувались про суспільство, а ні про озброєння УПА-чоловічків. Не треба було ЄС та США втручатися в божий задум, якій карає Содом та Гомору у православній банці. До речі, палачем він обирає наймерзенійшіх, і в палача немає шансів. Жертва має шанс уникнути покарання, ставши на шлях доброчесності та покаявшись в гріхах та взявши відповідальність за свої пороки.


Новини