Головна Новини Бізнес економіка Із прилавків може зникнути українське сало: стала відома причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Із прилавків може зникнути українське сало: стала відома причина

Через ціни на корми вирощувати поросят невигідно

22 червня 2021, 19:05 comments1172
Поділіться публікацією:

В країні фермери не хочуть вирощувати поросят. Тому зовсім скоро з торгових прилавків може зникнути традиційне українське сало. Про це повідомили представники Асоціації тваринників України в ефірі програми "Економіка" на каналі "Україна 24".

 Із прилавків може зникнути українське сало: стала відома причина

Українське сало (фото з відкритих джерел)

Фахівці в ефірі програми детально пояснили, чому може зникнути традиційний український продукт.

Фермери зізналися, що ціни на корми різко підіймаються. Вирощувати свиней сьогодні стало на 20, а подекуди й на 40% дорожче, аніж минулого року.

Крім того, на вітчизняний ринок активно завозять дешевшу продукцію з Польщі, Данії, Нідерландів. Цьогоріч вже завезли понад 10 тонн закордонного сала.

В.о. директора Асоціації м’ясної галузі Микола Бабенко заявив, що корми – це важлива основа собівартості поросят. Саме тому вона складає 80% із собівартості продукції.

"Тому у нас одна дорога — підтримувати зниження собівартості. Коли собівартість на фермах в Україні буде хоча б такою як у країнах ЄС, а має бути ще меншою, то, звичайно, у нас не буде проблем з імпортом", — наголосив Микола Бабенко.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що в Україні продовжують зростати ціни на продуктиМинулого місяця вартість харчових продуктів і безалкогольних напоїв збільшилася на 1,7%. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Найбільше зросла ціна фруктів і соняшникової олії. Вартість цих продуктів підвищилася на 14,5% і 6,8% відповідно. Крім того, на 2% подорожчало м'ясо і м'ясні продукти, рис, макаронні вироби, а також риба і рибні продукти.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

DENZELL

22 червня 2021, 19:41

Одни специалисты - но пис..ть не мешки ворочить


Новини