Рубрики
МЕНЮ
Лиля Воробьева
В країні фермери не хочуть вирощувати поросят. Тому зовсім скоро з торгових прилавків може зникнути традиційне українське сало. Про це повідомили представники Асоціації тваринників України в ефірі програми "Економіка" на каналі "Україна 24".
Українське сало (фото з відкритих джерел)
Фахівці в ефірі програми детально пояснили, чому може зникнути традиційний український продукт.
Фермери зізналися, що ціни на корми різко підіймаються. Вирощувати свиней сьогодні стало на 20, а подекуди й на 40% дорожче, аніж минулого року.
Крім того, на вітчизняний ринок активно завозять дешевшу продукцію з Польщі, Данії, Нідерландів. Цьогоріч вже завезли понад 10 тонн закордонного сала.
В.о. директора Асоціації м’ясної галузі Микола Бабенко заявив, що корми – це важлива основа собівартості поросят. Саме тому вона складає 80% із собівартості продукції.
Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що в Україні продовжують зростати ціни на продукти. Минулого місяця вартість харчових продуктів і безалкогольних напоїв збільшилася на 1,7%. Про це свідчать дані Державної служби статистики.
Найбільше зросла ціна фруктів і соняшникової олії. Вартість цих продуктів підвищилася на 14,5% і 6,8% відповідно. Крім того, на 2% подорожчало м'ясо і м'ясні продукти, рис, макаронні вироби, а також риба і рибні продукти.Новини