Головна Новини Бізнес економіка Запальнички ціною $16 млрд: Philip Morris купує Cricket
commentss НОВИНИ Всі новини

Запальнички ціною $16 млрд: Philip Morris купує Cricket

Вартість угоди складе 161,2 мільярда шведських крон

11 травня 2022, 12:09
Поділіться публікацією:

Корпорація Philip Morris International ухвалила рішення про покупку компанії Swedish Match AB, яка відома своїми запальничками CricketЯк повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на The Wall Street Journal, вартість угоди складе 161,2 мільярда шведських крон, що еквівалентно 16 мільярдів доларів США.

Запальнички ціною $16 млрд: Philip Morris купує Cricket

Swedish Match випускає відомі запальнички марки Cricket. Фото: Pexels

За інформацією видання, Philip Morris заплатить по 106 крон грошима за кожну акцію Swedish Match , що на 39% перевищує їхню вартість, яка була зафіксована при закритті фондового ринку 6 травня.

Станом на сьогодні, 11 травня 2022 року, вартість акцій Swedish Match під час торгів збільшилася майже на 25% і становила 95 крон. Цього року вартість компанії зросла на 32% (до 117 мільярдів крон).

У той же час, котирування цінних паперів концерну Philip Morris з початку 2022 року зросла на 4,1% і досягла 155 мільярдів доларів.

Philip Morris була виділена з Altria в 2008 році і входить до найбільших світових виробників тютюнових виробів. Компанія випускає сигарети на 39 підприємствах по всьому світу та продає їх більш ніж на 180 ринках.

У портфелі брендів компанії — марки Marlboro , L & M , Chesterfield , Parliament , Bond Street та інші. PMI також випускає системи нагрівання тютюну Iqos та тютюнові стики до них.

Swedish Match – великий світовий виробник некурящих тютюнових виробів (сус та жувальний тютюн) та сірників, також випускає сигари та запальнички.

Як раніше повідомляли "Коментарі", у період із грудня по січень поточного року в Україні змінився цінник одразу на кілька видів тютюнових виробів: сигарети вітчизняних марок, сигарети з фільтром середнього класу та сигарети з фільтром преміум класу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини