Головна Новини Бізнес економіка Зниження зеленого тарифу, запропоноване урядом, є недостатнім, - Нагорняк
commentss НОВИНИ Всі новини

Зниження зеленого тарифу, запропоноване урядом, є недостатнім, - Нагорняк

Уряд пропонує знизити тариф для сонячної генерації на 15%, вітрової – на 7,5%

14 липня 2020, 10:16
Поділіться публікацією:

Зниження "зеленого" тарифу, яке запронував уряд, — недостатньо, вважають в парламенті. У Комітеті Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ з ним незгодні, заявив на засіданні Погоджувальної ради ВР член фракції "Слуга народу", народний депутат Сергій Нагорняк.

Зниження зеленого тарифу, запропоноване урядом, є недостатнім, - Нагорняк

Нові тарифи на зелену генерацію уряд узгодив з інвесторами сонячних і вітрових електростанцій. Після цього до Верховної Ради Кабмін подав законопроєкт №3658. Він передбачається зниження тарифу для сонячної генерації на 15%, вітрової – на 7,5%.

"На думку більшості членів нашого комітету, поданий законопроект є занадто м'яким для інвесторів. В Україні немає можливості оплачувати найвищий тариф в Європі і, в той же час, обмежувати найдешевшу атомну генерацію. Ми будемо подавати правки і знижувати передбачений у законопроєкті тариф зеленої генерації, тому що держава не в змозі оплачувати цей надвисокий тариф", — говорить Нагорняк.

Депутат також розповів, що в 2019 році інвесторам зеленої генерації виплатили 26 мільярдів гривень. У 2020 році прогнозні виплати передбачені на рівні 52 мільярдів гривень, у 2021 році – 65 мільярдів гривень.
Нагадаємо, що законопроєкт №3658 був прийнятий Верховною Радою у першому читанні 3 липня 2020 року. У Комітеті ВР з питань енергетики і ЖКГ триває робота над правками до законопроєкту до другого читання.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, чому буде зростати ціна на електроенергію в Україні, і хто першим відчує підняття тарифів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини