Головна Новини Бізнес економіка Зростання цін на продукти: що дорожчає у супермаркетах
commentss НОВИНИ Всі новини

Зростання цін на продукти: що дорожчає у супермаркетах

Найбільше за останній місяць у супермаркетах подорожчала гречка

28 травня 2022, 15:44
Поділіться публікацією:

У порівнянні з квітнем в українських супермаркетах значно подорожчали деякі харчові продукти. Про це повідомляє сайт Мінфін.

Зростання цін на продукти: що дорожчає у супермаркетах

Ціни на продукцію. Фото з відкритих джерел

Так за місяць змінилися ціни на деякі види м'яса. Наприклад, у середині квітня один кілограм свинячої грудинки коштував покупцям 109,87 грн/кг, а до кінця травня вартість збільшилася до 117,45 грн за кілограм. Ціна на куряче філе за цей період збільшилась із 115,73 грн/кг до 119,90 грн/кг.

Подорожчав також за місяць цукор. З 77,90 грн/3 кг вартість зросла до 86,70 грн/3 кг. Це найвищий показник за останні п'ять років. Також значно зросла в ціні гречка. У квітні кілограм крупи коштував 59,25 грн, а вже до кінця травня середня ціна на неї в супермаркетах становить 88,50 грн/кг. Круглий рис із 55,40 грн/кг збільшився в ціні до 78,20 грн/кг, а довгозерний рис подорожчав із 48,69 грн/кг до 64 грн/кг.

З овочів помітне зростання цін на молоду капусту. За місяць вартість зросла із 50,66 грн/кг до 63,40 грн/кг. Це середня ціна, за якою молоду капусту зараз продають у великих українських супермаркетах. Варто зазначити, що ціна на болгарський жовтий перець за останній місяць упала зі 163,03 грн/кг до 131,30 грн/кг.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало читачів про те, які станом на кінець травня ціни на українські АЗС, а також про те, в яких областях України зараз найдорожчий і найдешевший бензин.

Також портал новин "Коментарі" писав про те, що в середині травня в українських супермаркетах обвалилися ціни на популярні овочі. Читайте у нашому матеріалі, з чим пов'язана зміна цін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://minfin.com.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини