Головна Новини Бізнес фінанси Алкоголь в Україні може подорожчати: експерт пояснив, як зміняться ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

Алкоголь в Україні може подорожчати: експерт пояснив, як зміняться ціни

Частка нелегального алкогольного ринку в країні варіюється в межах 52-54%

10 травня 2021, 09:41
Поділіться публікацією:

За словами експерта ринку алкогольних напоїв Ігоря Товкача, підвищення мінімальних цін на деякі види алкогольних напоїв у нашій країні призведе до збільшення тіньового ринку, проте вартість алкоголю в магазинах істотно не зміниться. Про це фахівець заявив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Алкоголь в Україні може подорожчати: експерт пояснив, як зміняться ціни

Ціни на алкоголь в Україні - фото з відкритих джерел

"Думаю, що споживання не зменшиться у зв'язку з прийняттям цієї постанови, тому що зміна ціни на полиці не буде кардинальною. 6%, 7% — це не кардинальні зміни", — заявив фахівець.

За словами Ігоря Товкача, частина нелегального ринку в країні варіюється в межах 52-54% від усіх вживаних алкогольних напоїв громадянами.

"Якщо рухатися просто за відсутності антиалкогольних програм, як це роблять усі країни, то, збільшуючи ціну, ми збільшуватимемо частку тіньового алкоголю", — пояснив він.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що в Україні планують підвищити ціни на алкогольну продукцію. Про це йдеться у проєкті постанови на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

Зміни торкнуться як оптових, так і роздрібних цін. Серед міцних алкогольних напоїв ціна на горілку підскочить найбільше — на 6,2%. Віскі, ром і джин коштуватимуть на 5,9% більше, а коньяк подорожчає на 5,5%.

Також у Мінекономіки зазначають, що ціни на сидр, вермути і вина із додаванням рослинних або ароматичних екстрактів можуть підвищитися від 8,2% до 34,2%. Своєю чергою вартість натуральних вин і шампанського залишиться незмінною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини