Головна Новини Бізнес фінанси Банкір розповів про три сценарії курсу валют в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Банкір розповів про три сценарії курсу валют в Україні

З найпопулярніших прогнозів аналітичних та економічних компаній курс валют найближчим часом коливатиметься від 27,8 до 28,15 грн за долар

21 січня 2022, 09:50
Поділіться публікацією:

Останнім часом курс гривні в обмінниках не тішить, адже національна валюта є у затяжному піку. При цьому за даними аналітичних та економічних компаній найімовірнішими в Україні є три прогнози курсу валют. Як передає видання "Коментарі", про це інформагентству "Голос UA" розповів банкір Вадим Сирота.

Банкір розповів про три сценарії курсу валют в Україні

Курс валют. Фото: Экономічна правда

Аналітик зазначив, що реалії сьогоднішнього дня вкотре підтверджує давно відому істину про те, що для того, щоб не турбувати за завтрашній день, потрібно мати при собі не так достатньо гривні, як євро і доларів.

Вадим Сирота зазначив, посилаючись на ті дані, які є в експертних колах, то можна сказати, що найближчим часом курс валют коливатиметься від 27,8 до 28,15 грн. за долар. Сам експерт вважає, що такий прогноз не зовсім реалістичний. На його думку, буде дуже добре, якщо ми підемо оптимістичним шляхом і курс буде приблизно таким, як зараз, тобто, в межах 27-29 грн за долар.

Банкір продовжує, другий шлях не такий радісний для України – враховуючи девальвацію, курс може сягати 30 грн за долар і навіть вище.

Негативний шлях, коли курс в Україні буде на рівні 60-80 грн за долар, експерт вважає можливим лише внаслідок серйозних економічних потрясінь або ж відкритого вторгнення російських військ в Україну. В такому випадку зростання курсу долара не уникнути.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, чому долар продовжує зростати, як на дріжджах, і коли така тенденція може припинитися. Одна з головних причин – на ринку спостерігається серйозна перевага покупців над продавцями.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини