Головна Новини Бізнес фінанси Банкір: в Україні зараз більше всього грошей, ніж будь-коли
commentss НОВИНИ Всі новини

Банкір: в Україні зараз більше всього грошей, ніж будь-коли

Сергій Фурса вважає, що найкращим показником наявності грошей в країні є продаж нерухомості

15 жовтня 2021, 10:35 comments1675
Поділіться публікацією:

В Україні зараз досить багато грошей. Кращим підтвердженням цього є ціни на нерухомість. Квартири, будинки сьогодні продаються дуже добре, тому що у народу є на руках гроші і люди без будь-яких труднощів купують житло. Як передає видання "Коментарі", таку думку в інтерв'ю телеканалу "Ukrlife.TV" висловив інвестиційний банкір, фінансовий аналітик Сергій Фурса.

Банкір: в Україні зараз більше всього грошей, ніж будь-коли

Гроші. Фото з відкритих джерел

Банкір зазначив, завжди вважалося, що найкращим показником того, що у людей на руках є гроші був продаж нерухомості. Це теж показник того, що в країні є гроші. За словами банкіра, зараз дуже багато грошей заходить в країну з-за позитивної зовнішньої кон'юнктури. Ціни на метал дуже хороші. "Метінвест" тільки за один серпень заробив мільярд доларів. Причому це не дохід, це операційний прибуток. У аграріїв це найкращий рік в історії. IT-сектор під 30% на рік додає.

"Шалені гроші заходять в Україну. Плюс 12 млрд від заробітчан. Ці всі гроші заходять в Україну, плюс вони не виходять в такій кількості як колись. Українці по 4 млрд вивозили на туризм, але в минулому році ніхто нічого не вивіз. В цьому році частково вивезли і плюс 6 млрд сюди додалася", — зазначив Сергій Фурса.

Він додає, дуже багато заходить грошей від зовнішньої кон'юнктури. Макроекономічна ситуація в країні також хороша. І в зв'язку з цим нерухомість продається дуже добре. Як приклад Фурса зазначає, що, якщо якийсь забудовник скаже, що на тому чи іншому місці буде котеджне містечко, заб'є кілочки, то землю тут же розкуплять, незважаючи на те, що немає навіть фундаментів майбутніх котеджів.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" — в Україні стрімко дорожчають квартири.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини