Головна Новини Бізнес інфраструктура В Україні стрімко дорожчає нерухомість: де найдорожче
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні стрімко дорожчає нерухомість: де найдорожче

В середньому ціни змінилися на 15%

9 червня 2021, 12:10
Поділіться публікацією:

У всіх регіонах України спостерігається зростання цін на нерухомість. Експерти Асоціації фахівців з нерухомості відзначають, що в середньому вартість квадратних метрів у великих містах збільшилася на 15% з початку 2021 року. Про це розповіли в ефірі "Сніданку з 1 + 1".

В Україні стрімко дорожчає нерухомість: де найдорожче

В Україні стрімко дорожчає нерухомість - фото з відкритих джерел

Відзначається, що разом з вартістю житла одночасно зростає і попит на нього. Зокрема, в місті Рівне фіксують справжній ажіотаж навколо котеджів і таунхаусів, попри те, що ціни зросли в середньому на 10%.

Наприклад, в Івано-Франківській області фахівці відзначають зростання попиту на квартири в новобудовах. У Сумах в половину частіше жителі набувають однокімнатні квартири не тільки в нових будівлях, а й на вторинному ринку. Вартість нерухомості в цьому регіоні зросла найбільше — на 20%.

Раніше видання "Коментарі" писало, що кожна людина мріє про безтурботне старості і матеріальне забезпечення. Однак української пенсії на ці мрії може не вистачити. Одним з надійних вкладів стане придбання нерухомості. У Києві можна купити квартиру в новобудові без ремонту за 50 000 доларів. Однак є багато ризиків: не зданий будинок, проблема з документами, питання підключення комунікацій. Крім того, слід враховувати витрати на майбутній ремонт.

Водночас можна інвестувати в іноземні квартири. Наприклад, в Стамбулі можна купити простору квартиру за 62 000 доларів. Причому житло вже буде з ремонтом, комунікаціями та деякою технікою. У Києві квартиру можна буде здати за 400-500 доларів. Відповідно, повернути вкладені гроші можна буде за 13,5 років. Квартира в Стамбулі окупиться через 6 років. Оренда нерухомості в Туреччині може принести 1000-2000 доларів в місяць.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини