Головна Новини Бізнес фінанси Білл Гейтс застерігає від інвестицій в біткоїни: названі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Білл Гейтс застерігає від інвестицій в біткоїни: названі причини

Білл Гейтс розповів про ризики, пов'язані з інвестиціями в криптовалюту

25 лютого 2021, 01:45
Поділіться публікацією:

Співзасновник компанії Microsoft Білл Гейтс заявив в коментарі для Bloomberg, що не сподівається на оптимістичне майбутнє біткоїна. У відповідь на запитання журналістів про те, як впливають на курс біткоїни висловлювання ще одного мільярдера Ілона Маска.

Білл Гейтс застерігає від інвестицій в біткоїни: названі причини

Білл Гейтс. Фото із відкритих джерел

Так, протягом 2020 року компанія Tesla Ілона Маска заробила на криптовалюті більше, ніж від продажу електромобілів. За словами Гейтса, у Ілона Маска є величезний досвід, а також багато грошей. Він зазначає, що переживає не за те, що через валютні качель люди можуть виявитися ні з чим, а за те, що в цю гру зараз вже можна взяти участь, маючи серйозних похід до всього.

"Я не відчуваю оптимізму з приводу біткоіни, і вважаю, що якщо у вас менше грошей, ніж у Ілона, можливо, вам слід бути обережними", — зазначив Гейтс.

Нагадаємо, днями найпопулярніша криптовалюта, біткоїн, встановила черговий історичний рекорд. Вартість цифрової валюти вперше перевищила 58 тисяч доларів. Але сьогодні фіксують значне падіння біткоїна. Про причини такого різкого обвалу написав на своїй сторінці в Facebook аналітик Forex club Андрій Шевчишин.

Так, 22 лютого, Ілон Маск заявив, що ціна перегріта. Крім того, масла у вогонь додала глава ФРС Йелени, сказавши, що біткоїни зовсім не ефективний для грошових операцій ("extremely inefficient" way to conduct monetary transactions). "Коли ціна похитнулася, пробивши технічні рівні, підключилися роботи, які почали активно розпродавати на русі. До руху підключилися спекулянти. Знесли стопи, посипалися лонги. Всі розуміють, що перегрітий, але ніхто не знає, де зупиниться і — балуються. Коли запахло смаженим, попиту немає — ринок валиться", — пояснив експерт. За його словами, після 20% корекції вийшов сильний відскік — тоді на ринок зайшли ті, хто чекав можливості. Але це лише ненадовго підтримало ціну, зазначив Шевчишин. Розпродажі поновилися і зараз ціна на позначці 48 тисяч доларів і поки що знижується. Найближчий сильний рівень, за прогнозами експерта, це 43 тисячі доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини