Головна Новини Бізнес фінанси ChatGPT допомагає передбачити рух цін на акції компаній
commentss НОВИНИ Всі новини

ChatGPT допомагає передбачити рух цін на акції компаній

Штучний інтелект ChatGPT може передбачати коливання акцій компаній на фінансових ринках.

18 квітня 2023, 21:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Попередні результати досліджень вказують, що ChatGPT здатен передбачити коливання акцій компаній використовуючи заголовки новин. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

ChatGPT допомагає передбачити рух цін на акції компаній

ChatGPT передбачає рух акцій. Фото з відкритих джерел

ChatGPT проходить дослідження науковців і нещодавно опубліковані статті свідчать, що цей штучний інтелект має великі перспективи для фінансових ринків. В одному з досліджень науковці Алехандро Лопес-Ліра та Юехуа Тан з Університету Флориди змусили ChatGPT спрогнозувати рух цін на акції. Вчені спонукали ШІ стати фінансовим експертом і аналізувати заголовки корпоративних новин. Таким чином з’ясувалось, що відповіді ChatGPT показав зв’язок між заголовками новин і рухом акцій компаній.

"У прикладі про те, чи заголовок "Rimini Street оштрафовано на 630 тис. доларів у справі проти Oracle" був хорошим чи поганим для Oracle, ChatGPT пояснив, що це позитивно, оскільки покарання "потенційно може підвищити довіру інвесторів до здатності Oracle захистити свою інтелектуальну власність і збільшити попит за свої продукти та послуги", — повідомляє Bloomberg.

Керівник відділу машинного навчання Man AHL Славі Марінов пояснює, що фінансисти часто використовують різні програми для "читання" заголовків новин для прогнозу коливання цін на акції, проте ChatGPT потенційно може прискорити весь процес.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дотримуючись сценаріїв Міжнародного валютного фонду щодо завершення війни в Україні аналітик Concorde Capital візуалізував курс гривні до долара 2026 року.

Також "Коментарі" писали про МВФ, який використовує російську дезінформацію для своїх даних про економічну ситуацію у РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини