Головна Новини Бізнес фінанси Через ціни на газ та електрику злетить вартість продуктів: що подорожчає
commentss НОВИНИ Всі новини

Через ціни на газ та електрику злетить вартість продуктів: що подорожчає

Вартість залежатиме від конкретної ціни газу для підприємств

13 листопада 2021, 15:50
Поділіться публікацією:

Зростання цін на енергоносії (природний газ, електроенергія) можуть спричинити збільшення вартості необхідних харчових продуктів в Україні. Зокрема, йдеться про курятину, яйця, хлібобулочні вироби та тепличні овочі. Аналітик, голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко стверджує, що уряд не вживає жодних заходів для врегулювання вартості газу для виробників та промисловості, пише OBOZREVATEL, посилаючись на ГолосUA.

Через ціни на газ та електрику злетить вартість продуктів: що подорожчає

Через ціни на газ та електрику злетить вартість продуктів - фото з відкритих джерел

Фахівець також наголосив, що роль у формуванні цінників відіграє рівень пропозиції та попиту.

Ігор Чаленко зазначає, що вартість залежатиме від конкретної ціни на газ для підприємств. Фахівець зауважує, що уряд рухається у напрямі збереження стійкішої ціни на блакитне паливо для населення, а промисловість і підприємства змушені платити по 50 гривень за кубометр газу.

Як приклад наводиться ціна на хліб, який за рік додав у вартості 18%. Для виготовлення продукції підприємствами використовується природний газ, що становить 60% енергоспоживання, ще 40% — електроенергія.

Журналісти зазначають, що ціна на хліб зросла не так значно, як, наприклад, на торти. Вони подорожчали на 80% і ціни не зупинять зростання.

Нагадаємо, що згідно з прогнозом аналітика Українського клубу агарного бізнесу Світлани Литвинової, найближчим часом у країні подорожчають курячі яйця. Ціни можуть підскочити на 8-14%, а вартість десятка становитиме близько 38-40 гривень. За словами фахівця, подорожчання пов'язане із сезонним фактором, оскільки зниження пропозиції провокує зростання ціни.                        



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини