Головна Новини Бізнес фінанси Через дощі в Україні змінилися ціни на сезонні овочі та фрукти: яка вартість
commentss НОВИНИ Всі новини

Через дощі в Україні змінилися ціни на сезонні овочі та фрукти: яка вартість

Деякі овочі вже подешевшали

14 червня 2021, 11:27
Поділіться публікацією:

Перші абрикоси і сливи вже з'являються на українських прилавках. Нині можна придбати імпортні фрукти, оскільки українські ще не дозріли. Крім того, через часті дощі фермери очікують менший урожай, аніж передбачалося. Про це пише ТСН, посилаючись на agronews.ua.

Через дощі в Україні змінилися ціни на сезонні овочі та фрукти: яка вартість

Через дощі в Україні змінилися ціни на сезонні овочі та фрукти - фото з відкритих джерел

Фахівці прогнозують, що вартість фруктів, зокрема персиків, слив, абрикос і вишні, цього літа збільшиться в середньому на 15% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Наприклад, вже зараз кілограм черешні на ринку варіюється в межах від 120 до 200 гривень, що вже побило європейський рекорд. Однією з причин високих цін на ягоду є дощі, які знищили ранній урожай.

Однак полуниця в Україні дешевшає. Наразі кілограм ягід коштує в межах 40 гривень, а до кінця місяця ціна впаде ще більше.

Що стосується ранніх овочів, зокрема спаржі, кабачків, буряка, капусти та інших, їхня вартість залишається високою. За останні сім днів подешевшали тільки огірки, болгарський перець і томати.

Фермери припускають, що ціна овочів почне падати на початку наступного місяця, коли почнеться збір ґрунтових сортів.

Нагадаємо, що в Україні спостерігається зниження вартості полуниці. Причиною, через яку дешевшає ягода, є поліпшення погоди і висока температура повітря, внаслідок яких темпи дозрівання полуниці прискорилися. У багатьох регіонах країни зростає її пропозиція.

Експерти прогнозують, що в 2021 році пік збору ягід може припасти на 15-18 червня. Тоді оптова вартість полуниці може знизитися до мінімального рівня — 25 грн/кг.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини